Publicitat
Cultura i Espectacles

Ray Lema va captivar a la Jazz Cava

Ray Lema, considerat com un dels millors representants -sinó el millor- de l’escena del world jazz, va presentar dissabte a la nit a la Nova Jazz Cava el seu últim disc "Transcendance", en el marc del 39è Festival Jazz Terrassa. I ho va fer davant un públic (66 persones) que havia esgotat les entrades des de feia dies i que va mostrar el seu entusiasme des del primer minut. Va ser la primera vegada que Lema trepitjava Terrassa i que participava en el festival de jazz de la ciutat, participació amb la qual va quedar molt satisfet, van indicar ahir fonts de l’organització, que van destacar també l’entesa i la connexió de Ray Lema amb el públic. El concert, a més, era una de les dues cites internacionals que incorpora en aquesta edició el certamen.

El pianista, cantant i compositor franc-congolès de 74 anys, que resideix a París des de fa 40, va acudir a la Nova Jazz Cava amb els músics també parisencs Sylvian Gontard (trompeta), Alexis Avakian (saxo tenor), Rodrigo Viana (guitarra) i Michel Alibo (baix elèctric i contrabaix).

El seu nou treball "Transcendance" (One Drop, 2018) respira interculturalitat pels quatre costats, que transmet amb un llenguatge cent per cent jazzístic. El disc està format per nou peces inèdites. La llibertat del jazz, els ritmes polsants del funk o la frescor de les melodies transiten al costat d’un constant viatge pels camps de les terres congoleses. Així, el disc, que el músic i els seus acompanyants van desgranar al llarg d’una hora i mitja, està farcit d’una sofisticació rítmica molt lligada als seus orígens, i s’endinsa en una mena de dansa interna que traspassa les seves pors, tabús i egos.

Cal destacar també la diversitat de procedència del públic, que, a banda de Terrassa i la província de Barcelona, va venir de diferents punts de Catalunya.

També aquest cap de setmana es va portar a terme el concert del bluesman sabadellenc Tòfol Martínez, diumenge al matí al pati exterior de la Nova Jazz Cava i que va ser retransmès en streaming. Martínez va presentar una nova banda amb secció de vents. A la seva formació habitual -ell mateix com a guitarra i veu; Andreu Moreno a la bateria; Joan Pau Cumellas a l’harmònica; i Gerard Nieto a l’orgue- es van sumar Irene Reig al saxo baríton i Artem Zhuliev al saxo tenor.

La banda va repassar alguns dels temes dels darrers treballs de Tòfol Martínez i també va incorporar algunes cançons que formaran part del pròxim àlbum del guitarrista establit a Tossa de Mar.

Nous horaris dels concerts
Davant les noves mesures de confinament nocturn per contenir els brots de la Covid-19, el festival ha hagut d’adaptar els horaris dels concerts previstos durant aquesta setmana, de manera que els de la Nova Jazz Cava inicialment previstos per les 21:30 h s’avançaran una hora, a les 20:30 h. La sala obrirà l’accés al públic a les 20 hores. Aquestes adaptacions horàries afectaran els concerts de Pepo Figueras Grup (dia 28), Perico Sambeat Plays Zappa (dia 29) i Angue- Matthew Simon & The Swing Machine Trio (dia 30).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top