Publicitat
Cultura i Espectacles

Vampirs i psicópates per començar

Els Reis només han portat dues estrenes a la cartellera, "Salvaje" i "El pequeño vampiro". Dimecres arribarà el documental "Allò que no et mata". "Salvaje" ("Unhinged"), de Derrick Borte, no té res a veure amb el clàssic de Marlon Brando de 1953 sinó que ve a ser una combinació d’ "El diablo sobre ruedas" de Steven Spielberg i "Un día de furia" de Joel Schumacher, amb un Russell Crowe que es pren molt i molt seriosament el seu paper de boig psicòpata. De fet, la seva intensa interpretació és un dels al·licients d’una violenta pel·lícula de terror psicològic que tampoc és que expliqui res de nou ni que ho faci d’una manera precisament subtil. Tot i això, la direcció és eficient i el metratge, ajustat. Probablement, es recordarà sobretot per la seqüència del restaurant, quan el protagonista mata una persona i la meitat dels comensals continua dinant com si res i l’altra meitat es dedica a fer fotos de l’assassinat amb el mòbil però a ningú se li acut ni de demanar una ambulància ni de trucar la policia. La curiositat de la pel·lícula és que es va rodar a Nova Orleans encara que se suposa que l’acció passa a Los Angeles. El director va tenir clar des del primer moment que volia el Russell Crowe per interpretar el boig psicòpata, encara que es veu que li va costar molt de convèncer-lo, mentres que l’actriu protagonista, Caren Pistorius, fou escollida en un càsting al qual es van presentar unes seixanta candidates. (Cinesa).

Dibuixos
"El pequeño vampiro", de Joann Sfar, és una pel·lícula de dibuixos animats premiada al festival d’Annecy i basada en un còmic infantil del propi director. No té res a veure amb els films del mateix títol de 2000 i 2017 ni amb la sèrie de televisió dels anys 80. En aquesta ocasió el protagonista és un nen vampir que fa tres-cents anys que té deu anys. La seva il·lusió és anar a l’escola i fer amics de la seva edat però el destí li té reservades moltes més aventures. A França ha tingut bones crítiques, sobretot pel que fa a la barreja de sentit de l’humor i tendresa, al ritme, a l’ús del color i a la música de la banda sonora. Està recomanada per a infants a partir de sis anys.(Cinesa).

"Allò que no et mata" ("Sans frapper"), d’Alexe Poukine, és un documental belga premiat al Docs Barcelona que denuncia la violència contra les dones a través del testimoni d’una noia violada. Partint del guió escrit per la pròpia víctima, la directora reuneix davant la càmera diverses persones -homes i dones de diferents edats i professions- que reflexionen sobre el tema. La sessió forma part del cicle El Documental del Mes. (Catalunya, VOSC, només dimecres).

Continuen en cartell: "El pare"/ "El padre" (Catalunya VOSC i doblada i Cinesa), "La última gran estafa" (Catalunya VOSE i doblada i Cinesa), "Wonder Woman 1984" (Cinesa), "Saint Maud" (Cinesa), "Hasta el cielo" (Cinesa),"Mi amigo pony" (Cinesa), "The Croods: una nova era" (Cinesa, en català i castellà), "Trolls 2: gira mundial" (Cinesa), "En guerra con mi abuelo" (Cinesa), "Otra vuelta de tuerca" (Cinesa), "Pica Pica Musical Especial Navidad" (Cinesa), "El verano que vivimos" (Cinesa), "Los Pitufos: la aldea escondida" (Cinesa, només avui) i "Lluvia de albóndigas" (Cinesa, només diumenge).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top