Publicitat
Cultura i Espectacles

Més de 500 joves han après balls de bastons

Programa formatiu de Bastoners

En motiu del 40è aniversari de la recuperació dels balls dels Bastoners de Terrassa,  la colla està duent a terme diverses activitats per difondre i compartir els seus balls amb diversos col·lectius del municipi. Al llarg dels darrers mesos, joves de la colla han realitzat tallers pels instituts i centres d’educació secundària de la ciutat. Concretament, hi han participat 511 joves dels centres Escola Tecnos, Creixen Terrassa, Escola Ramon Pont, Institut-escola Sala i Badrinas, Institut-escola Pere Viver i Institut Montserrat Roig.

Un dels objectius del projecte ha estat ensenyar el mateix ball a tots els joves (el ball de les corrandes) per tal que el jovent terrassenc, independentment del centre al qual estudien, poguessin ballar de manera conjunta un ball, que per cert, és dels més característics i ballats de la colla. Els centres han valorat positivament l’activitat, i alguns dels joves s’han animat a formar part de la colla dels Bastoners de Terrassa. Els tallers han estat subvencionats per l’Ajuntament, per tal de col·laborar amb la colla local en el seu 40è aniversari.

Per altra banda, seguint amb l’objectiu de donar a conèixer el ball de bastons a la ciutat, es va decidir fer una exposició fotogràfica. La mostra és itinerant i de cara al setembre s’ha previst que visiti més centres educatius de la ciutat, ja que s’han creat unes maletes pedagògiques per a diverses edats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més de 500 joves han après balls de bastons
To Top