Publicitat
Cultura i Espectacles

L’últim so de jazz a la fresca

Ricard Gili i Oriol Romaní lideren el concert d’avui al pati de la Cava

El trompetista Ricard Gili

El programa Jazz a la Fresca de la Nova Jazz Cava posa avui el so final. Ho farà amb un concert a ritme de swing i jazz clàssic capitanejat per dos grans músics de l’escena catalana, com el trompetista i cantant Ricar Gili i el clarinetista Oriol Romaní al davant del quintet Hot Jazz Cats, que comptarà amb Federico Mazzanti, al piano, Queralt Camps al contrabaix i Xavier Hinojosa, a la bateria.

El quintet tancarà un cicle de nou concerts que s’han celebrat al pati de la Cava durant aquest mes de juliol amb bona nota. Des del Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM han explicat que “hem mantingut un bon índex d’assistència amb una mitjana de prop de 70 espectadors, el que suposa una participació aproximada de 900 espectadors, incloent-hi les Jam Sessions del dijous a l’interior de la sala”.

El programa d’enguany ha mostrat la riquesa de la música improvisada a casa nostra i la creativitat de les joves promeses internacionals. El cicle es va inaugurar amb el nou projecte La Gran Trompetada encapçalat per Oriol Vallès, Pol Omedes i Joan Marc Sauquè. Els concerts del cap de setmana van continuar amb les bandes Gafieria Miüda de samba brasilera, 4 Against The Blues, el reputat saxofonista holandès Jasper Bloom & Joan Fort Quartet i Marc Uroz amb l’espectacle “Old Hollywood Glam”.

ADN local
De les bandes citades remarcar que dues propostes tenen ADN local. La formació 4 Against The Blues està formada per Mar López, Àlex Andreu, Roger Félez i Vicenç Millo, i va debutar per primera vegada al temple del jazz amb versions de BB. King, Eric Clapton, Buddy Whittington i Johnny Winter, entre altres. La segona porta el segell de l’artista polifacètic Marc Uroz, que va repetir l’èxit aconseguit en la Festa Major al pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica i va exhaurir les localitats.

En el vessant internacional, cal assenyalar el projecte Focusyear Band21 sorgit del Jazz Campus de Basilea a Suïssa. La banda formada per músics escollits per fer la residència artística va reunir el talent emergent de l’escena mundial. Precisament, el premiat flautista i compositor andalús Fernando Brox, que va actua ahir al cicle d’estiu, ha estat un dels triats per participar en la nova edició del curs (2022) i va manifestar que “era un regal”. La mateixa impressió la va confessar el saxofonista Gianni Gagliardi, establert a Barcelona, que havia fet la residència i que formava part de la citada FocusYear Band 21.
El cicle també va presentar a Jordi Rabascall, amb “Una nit al Hadock”, una proposta amb tints de cabaret internacional que va reunir a nombrosos entusiastes del jazz vocal. Jazz per refrescar l’estiu que no ha parat i que ha posat punt a una temporada estable de música en viu que es va iniciar el setembre de 2020 i que, per la Covid, ha inclòs dos Festivals de Jazz, un a la tardor i l’altre, el40è, abans de començar l’estiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’últim so de jazz a la fresca
To Top