Publicitat
Cultura i Espectacles

Míriam Alamany estrena “Eva contra Eva”

L’actriu interpreta una obra de Pau Miró

Míriam Alamany, en una imatge promocional.

L’actriu Míriam Alamany, de Terrassa, estrena avui “Eva contra Eva”, una obra de Pau Miró inspirada en la clàssica “Eva al desnudo”, de Joseph L. Mankiewicz. La peça explica la història de dues actrius, dues generacions ben diferenciades, que han d’interpretar un mateix personatge. L’autor pren el teatre com a excusa per parlar de la vida i de com impacta el pas del temps en l’àmbit personal i social.
L’obra té com a protagonistes les actrius Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín, però n’hi ha una tercera, Míriam Alamany, que és la representant artística de l’Eva de més edat (Vilarasau). L’actriu egarenca elogia el text de l’autor. “És una història molt ben escrita. Miró parteix d’‘Eva al desnudo’ però n’ha fet una versió moderna, lliure i actualitzada. La seva obra té una estructura molt dinàmica. Juga amb el present i el passat I també hi ha molt de suspens.” Alamany destaca sobretot el tema de què tracta: “Parla del relleu generacional en el sector artístic amb mirada de dona. Hi ha una Eva que és una actriu consagrada i l’Eva que li vol prendre el lloc i, enmig de les dues, la representant, que sóc jo mateixa. La relació que tinc amb l’Eva madura és molt estreta, va més enllà del lligam professional, i la conec tant que sóc el seu mirall, la seva veu interior, la seva consciència”.

“Eva contra Eva” és una producció que s’havia d’estrenar fa un any i mig, just quan es va decretar el confinament per la pandèmia. En la represa per a l’estrena d’ara al Teatre Goya de Barcelona hi ha hagut canvis en el repartiment artístic. Es mantenen Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín com a protagonistes i també Andreu Benito, que fa de crític teatral, però Eduard Farelo i Marissa Josa, de Terrassa, han estat substituïts per Àlex Casanovas i Míriam Alamany perquè tenien altres compromisos. Josa està representant “Filomena Maturano”, amb la Perla, a la Biblioteca de Catalunya.

Alamany creu que ha estat una gran oportunitat malgrat que ella i Casanovas només han tingut dues setmanes per assajar l’obra. “Ha anat tot molt ràpid, però la directora, Sílvia Munt, i tots els companys ens han ajudat molt i ens ho han posat molt fàcil. Han estat deu dies molt intensos, però de seguida hem agafat el fil.”

Dones a la maduresa
L’obra ja ha pujat a escena amb públic per copsar com es rebia. L’actriu diu que l’acollida ha sigut molt bona i que hi ha moltes expectatives que sigui un èxit de la cartellera de tardor. “És una obra que parla del pas del temps i des del punt de vista de la dona. El teatre té un públic molt femení i per tant és un discurs amb el qual les dones s’identifiquen.”
Alamany se suma a les reivindicacions que les actrius puguin treballar quan tenen 60 anys o més. “Cal que els autors i productors pensin a escriure personatges femenins d’aquesta edat perquè bé que ho fan per als masculins. I, en aquest sentit, està molt bé que Miró hagi confiat la direcció a Sílvia Munt perquè és dona i perquè té molta experiència professional en teatre i cinema.” “Eva contra Eva” estarà al Teatre Goya de Barcelona fins al 7 de novembre i no hi haurà gira de moment per Catalunya. L’escenografia viatjarà fins a Madrid perquè allí, el 9 de novembre, se n’estrenarà la versió castellana amb la reconeguda Ana Belén, Mel Salvatierra i Ana Goya. L’obra, que ja ha fet una primera gira per l’Estat, s’instal·larà al Teatro Reina Victoria fins al 9 de gener.

Publicitat
Míriam Alamany estrena “Eva contra Eva”
To Top