Publicitat
Cultura i Espectacles

Terrassa estrena un festival de dansa

El nou esdeveniment presentarà espectacles a espais tancats i al carrer

Una escena de "Dancing Vivaldi", del PAR en Dansa / Josep Guindo

Terrassa suma un nou festival al seu potencial cultural que, ja de per si, és intens i divers. Està dedicat a la dansa i porta per títol “Terrassa, ciutat de la dansa. Festival de l’Art en Moviment” i ha estat presentat aquest matí  per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i el director de La Factoria Cultural (LaFACT), Adrià Fornés.  El festival aplegarà cinc espectacles de molta qualitat i nivell,  amb activitats complementàries, i s’estendrà fins a primers de desembre.

Entre les novetats més destacades hi ha que la dansa sortirà al carrer de la mà d’un grup d’escoles de la ciutat i  faran exhibició els dies 20 i 21 de novembre a l’escenari Vela del Parc de Vallparadís, a Can Palet, i a la plaça Primer de Maig de Sant Pere Nord. 

En la presentació,  la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, va remarcar que “estem molt contents d’engegar un nou festival que expandeix l’oferta cultural de festivals i que està en sintonia en aconseguir que la cultura pugui ser participativa”.  El director de La FaFACT, Adrià Fornés, va coincidir  i va afegir que “estem satisfets de sumar complicitats i de fer visible aquest art en moviment, creant altres espais i nous públics”.

El festival s’inaugura aquest cap de setmana amb “Dancing Vivaldi”, la primera producció en gira del Programa d’Alt Rendiment en Dansa (PAR) de LaFACT, que proposa una un viatge pels diferents barrocs europeus en connexió amb la dansa amb dues coreografies creades per  Jamal Callender i Rodolfo Castellanos.  Es tracta d’un espectacle de molta dimensió que serà interpretat per uns 40 ballarins de tot el món -vinculats a la formació del PAR- i amb la música en directe de l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels, l’Orfeó Lleidatà i el Cor Montserrat sota la direcció musical de Pedro Pardo. 

El programa d’actuacions seguirà amb l’estrella de l’Òpera de París, Agnes Letestu, que presentarà el seu darrer treball “Le Jazer d’Alienor”; la companyia liderada per  María Pagés amb “Una oda al tiempo”, Acosta Danza de la gran figura internacional Carlos Acosta i Big Boucers d’Anna Rubirola, Cecília Colacrai i Mireia de Querol. Tots es presentaran a LaFACT, excepte l’últim que és per a públic familiar i es farà al Teatre Alegria.

El festival vol ser un gran altaveu de la dansa, una disciplina que forma part de la ciutat des de fa 38 anys gràcies al treball incansable de LaFACT, abans Centre Cultural. En aquest sentit es fa una forta aposta per buscar complicitats amb les escoles i els alumnes.   El programa reforça les masterclass per a professionals i en aquesta edició hi haurà més dies de classe i estaran a càrrec del gran ballarí Carlos Acosta i els ballarins de la seva companyia.

En la mateix línia pedagògica hi ha el programa “Exploradors de la dansa” adreçada als infants i amb l’objectiu de donar a conèixer tots els aspectes que intervenen en una producció de dansa. En aquesta ocasió s’ha escollit el ballet “El trencanous” del PAR en Dansa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa estrena un festival de dansa
To Top