Publicitat
Cultura i Espectacles

EL llegat de l’artífex de Fotos Francino

L’ exposició sobre la fund

L’EspaiDos de la Sala Muncunill inaugura avui, a les 18 hores, una exposició titulada “Toni Cos. Francino”. La mostra és un recorregut per la trajectòria professional i personal d’una dona, Antònia Cos i Vila, membre d’una família amb llarga tradició fotogràfica i vídua de Josep Maria Francino i Riera.

Antònia Cos, fotògrafa i empresària, ja vídua, va fundar l’abril de 1950 a Terrassa la coneguda empresa Fotos Francino, en una època en què l’emprenedoria i l’empresa estaven reservades només als homes. Dominava el retoc fotogràfic, el retrat i la fotografia publicitària.

Aquesta exposició vol reivindicar la Toni com a dona, empresària i fotògrafa, mostrant algunes de les imatges que havia fet a l’estudi de la botiga per a algunes de les empreses i agències amb les quals treballava; també una petita selecció de retrats que evidencien un domini de la llum i la tècnica fotogràfica que malauradament no va poder consolidar pel seu curt trajecte vital.

Fotos Francino dona nom a una nissaga familiar del comerç de fotografia de la ciutat molt popular i reconeguda. La ferma voluntat de conservar els clixés originals de les obres des de la fundació de l’empresa el 1950 ha estat clau per poder mantenir un llegat tan important i rellevant per la història social i cultura de la ciutat. La família va fer donació del seu fons el març de 2010 a l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
EL llegat de l’artífex de Fotos Francino
To Top