Publicitat
Cultura i Espectacles

Nou espectacle visual i amb música

Jordi Palet i Toni Ubach estrenen l’obra “Murmut”

Una escena de l'espectacle on l'objecte pren protagonisme

Les arts escèniques locals tornen a oferir estrenes. Els creadors Jordi Palet i Toni Ubach ultimen els detalls de “Murmut”, un espectacle visual i d’objectes, amb música en directe, que es presentarà aquest diumenge al Teatre Alegria en el marc de la temporada estable.

Palet, cofundador de la companyia Farrés Brothers i Cia, que és la productora de “Murmut”, es mostra il·lusionat. “És una obra que parla de la seguretat, de la protecció; d’objectes i coses que ens aporten aquest sentiment (un medicament, un casc, unes botes…) i també d’altres com una fotografia, una pedra…”. Objectes necessaris per a una finalitat en concreta i d’altres que són triats d’una manera més personal i que podrien ser fins i tot estranys als ulls dels altres.

Dos personatges a l’escenari es fan preguntes i, a la vegada, es faran reflexionar sobre la importància que tenen els objectes. Són dues persones que semblen perdudes i que han d’agafar-se a alguna cosa per sentir-se segurs. Aquests personatges, que guarden similitud amb aquells que esperen a Godot de Samuel Becket, parlen de la protecció des de la fragilitat i ho faran des del teatre visual i musical, encara que també hi ha una mica de text.

Jordi Palet li agrada dir que “Murmut” és una obra de llenguatges diferents per crear una atmosfera que esdevé poètica amb ingredients de drama, humor, ironia, enyor”… Pensaments, sentiments, estats d’ànim que van ser més intensos quan va esclatar la pandèmia. “Crec que fa temps que hi ha moltes coses que trontollen i que, amb la Covid, van aflorar a primera línia”.

La idea de l’espectacle que es veurà aquest diumenge va sorgir fa tres anys arran de participar en uns tallers amb Xavier Bobés i Pablo Messiez, i amb el dia a dia va anar creixent. Tant Palet com Ubach van aprendre dels dos mestres i especialment de Bovés que és un referent en el teatre d’objectes. Bovés havia participat en el Festival de Teatre Noves Tendències de Terrassa (TNT) amb “Cosas que se olvidan fàcilmente” i amb una coproducció del mateix TNT i que després es va poder veure a diversos teatres.

Retorn al escenari
Amb aquest espectacle, Jordi Palet retorna a dalt de l’escenari en la faceta d’actor. “En tenia ganes, és molt gratificant i em sento molt còmode. I, per altra banda, la manipulació d’objectes ha estat més senzill del que esperava perquè jo ja manipulava titelles”. A la feina d’actor que farà ara s’ha de sumar la de director, dramaturg i productor que combina des de fa gairebé dues dècades.

Jordi Palet forma part amb els germans Jordi Farrés i Pep Farrés de Farrés Brothers i Cia des de la seva creació que va ser l’any 2002. Es presenta com una companyia de teatre que treballa amb trastos, gestos, paraules, ninots i històries poc transitades. Una de les seves línies de treball és que els hi agrada parlar de temes socials i potents, des de punts de vista inusuals, de forma original i no moralitzant.

De la trajectòria n’han sortit fins ara uns nou espectacles i tots estan relacionats amb qüestions d’interès social. A “El Silenci d’Hamelin” parlen de cultura inclusiva, a “La maleta d’Agustí”, de memòria històrica, a “Operació AVI” d’experiències intergeneracional a “Tripula” de diversitat… Entre les seves produccions hi destaca la primera adaptació de “Quanta , quanta guerra”, l’última novel·la de Mercè Rodoreda publicada l’any 2018.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Nou espectacle visual i amb música
To Top