Publicitat
Cultura i Espectacles

L’Arxiu Tobella presenta el segon volum de la col·lecció “L’Abans”

Es durà a terme dilluns a les 18.30 hores a la seu de l’entitat

La sala d'actes de l'Arxiu Tobella, a la placeta de Saragossa, acollirà la presentació

El proper dilluns 29 de novembre a les 18:30 hores a la seu de l’Arxiu Tobella es durà a terme la presentació del segon volum de la col·lecció L’Abans sobre la nostra ciutat. Com ja es va anunciar en el moment del seu llançament, l’obra s’ha pogut adquirir en fascicles setmanals que l’editorial ha distribuït a les llibreries de Terrassa durant els anys 2020 i 2021.

El llibre inclou més d’un miler de fotografies entre els anys 1965 i 1995, la major part dels fons del mateix Arxiu Tobella. es tracta d’un període que va marcar la història local del segle XX i va assentar les bases de la Terrassa actual.

La publicació ha estat coordinada per la Fundació Arxiu Tobella i ha estat prologat per Roc Fuentes i Navarro, i ha comptat amb la participació de reconeguts professionals de diverses disciplines, la qual cosa garanteix la pluralitat dels seus continguts. Està estructurat en set capítols temàtics: el primer sobre les Festes i la Cultura Popular és obra de Marc Galí i Segués; la Política i la Gestió Municipal han estat analitzades per Ferran Pont i Puntigam; Josep Cadalso i Borjas ha tractat el capítol d’esports; Màrius Massallé i Bainad, l’ensenyament; mentre que Núria Beltran i Centelles ha realitzat el d’Economia i Serveis; Ferran Pont i Montaner ha repassat els canvis urbanístics i Mariona Vigués i Julià, la cultura i les associacions. De la selecció de les fotografies i de la redacció dels peus de les fotografies n’ha tingut cura la Montse Saludes.

L’edició de l’obra ha anat a càrrec de l’editorial Efadós, que ja compta amb 135 títols a la col·lecció L’Abans de poblacions d’arreu de Catalunya.

Publicitat
To Top