Publicitat
Cultura i Espectacles

Gestionar les emocions a través de l’art

Terrassa estrena el projecte Virals als instituts

Una de les accions del taller artístic i pedagògic

El programa municipal Crea de la regidoria de Cultura ha donat suport a un projecte, que porta el nom de Virals, i que té com a objectiu donar eines i recursos als joves per gestionar les emocions. Virals es va presentar de manera oficial el dimecres, a la sala Cúpula del Teatre Principal, on es fa, i va comptar amb les especialistes del taller, Mireia Gubianas, actriu i docent, i Miren Icaruziaga, professora de filosofia i consultora pedagògica, i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. També van participar un grup d’alumnes que participen en el programa i que ja han fet sis de les vuit sessions previstes. El taller ha tingut una gran acceptació tal com es desprèn de les opinions que van manifestar els joves. Nadia, de l’Institut Can Roca, va expressar que “jo no sabia ni què era i ara estic esperant els dijous en candeletes. Aquí puc deixar anar els meus sentiments amb tota llibertat”. Ismael, de l’Institut Torre del Palau, va afegir que “per a mi és com una teràpia. M’ agrada actuar, escriure, pintar… em sento més viu”.

El programa de treball s’acompanya d’activitats culturals que es fan a la ciutat en cap de setmana. La majoria s’ha apuntat i l’experiència ha estat positiva. En aquest sentit, els joves van dir que els havia agradat molt descobrir coses diferents com ara la música clàssica i el teatre, dues arts que pensaven que “era molt avorrit”, Més d’un alumne, com la Naia, de l’Institut Mont Perdut, va revelar que el concert de clàssica en directe li havia generat molta sorpresa i li havia encantat.

El projecte  va tenir el seu punt de partida el curs passat a l’Institut Mont Perdut en horari lectiu. Es va valorar com una bona eina. Les especialistes van presentar la proposta a la convocatòria  de subvencions Crea de la regidoria de Cultura i van tenir suport. A partir d’aquí es va fer una crida als instituts i es van seleccionar els alumnes. Són 17 joves de 15 a 18 anys i que estudien als instituts Mont Perdut, Cavall Bernat, Can Roca, Jaume Cabré, Santa Eulàlia, INS Terrassa i Torre del Palau.

El taller consta de vuit sessions fora de l’horari escolar i activitats culturals en cap de setmana. El dia 12 de desembre es farà una sessió oberta a tota la ciutadania al Teatre Principal amb els protagonistes perquè puguin explicar i intercanviar l’experiència.  Aquest dimecres, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, va mostrar la voluntat de que hi hagi continuïtat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Gestionar les emocions a través de l’art
To Top