Publicitat
Cultura i Espectacles

Litus estrena disc i torna a Terrassa

L’artista fa el llançament del nou àlbum amb el tema “Pájaros de desván”

El músic terrassenc ha decidit deixar Madrid

L’any s’enceta en novetats discogràfiques de segell local. El cantant, compositor i intèrpret Carles Ruiz Bosch (Terrassa, 1980), conegut amb el nom artístic de Litus, presenta avui “Pájaros de desván” a les xarxes socials. És un avançament del nou àlbum “Chadanaca” que farà la posada de llarg el mes de febrer i amb el qual començarà una gira el 12 de març a La Fábrica de Chocolate de Vigo i aterrarà el 20 d’abril a la sala Luz de Gas de Barcelona. A l’escenari barceloní estarà acompanyat de la formació local el Quartet Brossa que lidera Aleix Puig.

Litus explica que “Pájaros de desván” fa referència simbòlicament als somnis no realitzats. “Són aquells somnis que no s’han acomplert, perquè va arribar un dia i un moment que els vas deixar de perseguir i s’han quedat arraconats en un lloc de les golfes”. En aquest viatge pel somni apareix la seva ciutat natal, Terrassa, de la que va marxar a 19 anys per emprendre la seva carrera musical. “Havia de sortir al tema perquè Terrassa és el lloc de la meva infantesa i la meva adolescència i l’inici de la carrera que he anat construint”.

“Pájaros de desván” és un dels deu temes que configura “Chadanaca”, nom del seu setè àlbum que sortirà a la llum el 22 de febrer i que es podrà sentir en directe. De març a a abril hi ha cites a Vigo, Madrid, Múrcia, València, Sevilla, Granada, Barcelona, Bilbao i Salamanca. El nou treball discogràfic es mourà a ritme de pop i rock, un estil que l’acompanya des de fa temps i que ara arribarà amb una sonoritat més lluminosa, divertida i alegre.

Explica que “la paraula ‘chadanaca’ és bengalí i jo l’acompanyo de la traducció que és ‘el gozo aterrador de bailar al borde del tejado’”. Aquest mot, complex, el va descobrir a través de Juan Gómez al programa “Late Motiv” d’Andreu Buenafuente, on posaven la música, i el va impactar. “Vaig trobar –diu– que és una paraula molt bonica i en va suggerir moltes coses. A la fi, tots dansem fràgils sabent que si fas un mal pas, te la fots”.

Reflexions
Litus considera que el concepte s’escau en el nou disc perquè en ell fa una reflexió sobre la seva trajectòria, del que significa la música per a ell i al fet que hagués de marxar de Terrassa per “buscar-me la vida i guanyar-me les garrofes”. Cap als 19 anys va anar a Girona, després a Barcelona i a Madrid. En aquesta darrera ciutat s’hi va instal·lar amb 30 anys, l’any 2011, i és on es va enlairar la seva carrera que a més es va diversificar fent el salt professional cap al teatre i el cinema i a la televisió. A la televisió ha liderat la banda que posava la música al programa “Late motiv”, d’Andreu Buenafuente, i ho ha fet durant set anys.

Roda el món i torna al Born, a casa, com el refrany. A més d’avançar el nou disc, el cantant ha anunciat el seu retorn a Terrassa. “Cal viatjar per trobar-te a tu mateix. Primer ho fas per escapar-te i després per gaudir-ne, però ja està decidit que torno aquesta primavera o poder abans i en tinc moltíssimes ganes d’estar amb la família i els amics de la infantesa, compartir concerts i treball amb el Quartet Brossa, pujar a la Nova Jazz Cava…”.

En aquesta decisió ha influït el fet que acabés el programa de Buenafuente amb el qual tenia compromís laboral. “Ho sabíem i els últims mesos van ser molt durs; un dol. És una llàstima i tant de bo pugui fer una cosa similar aquí a Catalunya”. La bona notícia és que continuarà col·laborant amb la productora El Terrat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Litus estrena disc i torna a Terrassa
To Top