Publicitat
Cultura i Espectacles

La novel·la negra “Al despertar” es presenta a la Llibreria Cinta de Terrassa

La presentació de la novel·la del cineasta Carlos Dueñas es farà aquest dimecres 12 de gener a les 18:30 hores

Carlos Dueñas, autor de la novel·la "Al despertar" i cineasta

La Llibreria Cinta, al Carrer de la Palla, 6, acollirà la tarda d’aquest dimecres 12 de gener la presentació de “Al despertar”, la primera novel·la negra del reconegut cineasta terrassenc Carlos Dueñas. L’obra ha partit d’un guió cinematogràfic, que s’ha convertit en història novel·lada, fet innovador i que debuta Dueñas com a autor literari.

La presentació tindrà lloc a les 18:30 hores, amb presència del propi autor. La novel·la ja és a la venda.

Sinopsis de la novel·la

“Al despertar” és una novel·la que va fruir a partir d’un guió cinematogràfic ideat el 2017, pensat per a debutar a les grans pantalles i fer saltar a tothom de les seves butaques de por, fer riure als espectadors en les escenes còmiques i provocar-los alguna llàgrima tendra en d’altres. L’arribada de la Covid-19, però, va paralitzar el projecte de pel·lícula d’en Carlos Dueñas.
El cineasta no va quedar-se de braços plegats i va decidir traslladar el seu guió a la tinta: així va sorgir la seva primera novel·la, que porta el mateix títol i un pròleg de la influencer catalana de moda Dulceida, antiga alumna de Dueñas.

El gènere paranormal com a ingredient principal, i bocins d’humor i drama que formen un tot. “El despertar”, doncs, és un còctel de gèneres i emocions. També alterna èpoques i punts geogràfics. El primer capítol de la novel·la succeeix a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, i mostra la terrible matança d’una família el 1908. Ja al següent capítol, Carlos Dueñas fa un salt temporal que ens transporta a l’actualitat, a un 2021 a Buenos Aires.

La novel·la explora la història d’un escriptor oblidat de la capital argentina que coneix a una fidel admiradora, una mare que acudeix a ell preocupada perquè el seu fill petit té malsons i visions estranyes, que acaben connectant amb la matança de la Vall d’en Bas del segle anterior. Tots els personatges experimenten un “despertar”, eix principal al llarg de la història, algun moment que els fa clic al llarg de la seva trajectòria i descobreixen una nova faceta que no coneixien, ja sigui un despertar a nivell espiritual, sexual o professional. La reencarnació com a forma de despertar i les segones oportunitats són analogies recurrents al llarg de la novel·la.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top