Publicitat
Cultura i Espectacles

El centre de Dansa de Catalunya balla “Giselle”

El ballet clàssic i romàntic es veurà el diumenge a La Factoria Cultural

Una escena de l' obra clàssica "Giselle"

La temporada de dansa BBVA de La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) presenta aquest diumenge  (18 hores) “Giselle, un dels ballets cabdals del repertori clàssic. En aquesta ocasió es tracta d’una adaptació del Centre de Dansa de Catalunya (CDC) que serà interpretada pels ballarins del curs de formació que fan al centre, sota la direcció de Roser Muñoz i Joan Boix. L’espectacle és concebut per al públic familiar.

Giselle” és considerada una obra mestra absoluta del romanticisme. Ambientada en un entorn camperol a Alemanya a l’època medieval, la història està inspirada en l’obra “De l´Allemagne” que Heinrich Heine havia escrit en 1835. La protagonista és Giselle, una bella i fràgil jove que mor després de patir un desengany amorós. En morir donzella es convertirà en un esperit nocturn del bosc, una “wili“. Una nit, quan el seu estimat Duc Albrecht és castigat per les Willis en el bosc, Giselle mostrant el seu amor etern, salvarà a l’enamorat protegint-lo de Myrtha, la Reina de les Willis.

La temporada a LaFact encara es reserva l’última perla del cicle de gener a maig. El Programa d’Alt Rendiment en Dansa (PAR) estrenarà el dissabte, 21 de maig, “Tell me Telemann amb la música en directe a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 49. La coreografia és d’Iratxe Ansa – Premi Nacional de Dansa 2020- i Igor Bacovich.

Els creadors aproparan al públic una coreografia física i virtuosa, com és habitual en les posades en escena que tenen el segell del PAR. Els ballarins seran protagonistes de l’espectacle on els jocs coreogràfics donant via lliure a la imaginació dels espectadors. Un ball que anirà de bracet de l’OCT 48 que interpretarà tres de les suites més famoses del virtuós i prolífic compositor alemany. Entre les melodies seleccionades pels coreògrafs per a aquesta producció hi ha les suites de “Don Quixot” i “Water Music“.

Des del PAR han subratllat que “Tell me Telemann” és una aposta coral en què s’alteren moments amb un gran nombre de ballarins sobre l’escenari amb passos a dos, quartets o quintets, en una mena de coreografia abstracta i tremendament dinàmics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El centre de Dansa de Catalunya balla “Giselle”
To Top