Publicitat
Cultura i Espectacles

Dos dies de música pop al Parc Audiovisual

El festival d’enguany arrenca aquest divendres i aplega 19 concerts

La banda La La Love You obre avui el cartell del Fred

Arrenca avui la 4a edició del Fred Festival al Parc Audiovisual, una proposta de dos dies (fins dissabte) que pretén presentar el millor talent de la música indie-pop. El certamen de primavera presenta enguany 19 actuacions de grups i músics que han sorgit arreu de Catalunya i de l’estat sense oblidar els de Terrassa. El cartell està liderat per les bandes Cupido i La la Love You , al costat d’altres noms rellevants com La Ludwig Band o Da Souza. I pel que fa a Terrassa hi sonarà la música de grups com Atalaya 00, que farà la posada de llarg, i Ven’nus, així com la veu de Judit K.

El grup mallorquí Da Souza

El festival està organitzat per l’associació Fred Cultural. Jan Buxeda, membre de l’entitat, ha destacat que “és una proposta que té com a objectiu apropar grups i músics de l’indie-pop que ja estan consolidats o emergents. Són grups que no sonen gaire a la ràdio i tampoc a les festes majors de pobles ciutats. Així que nosaltres ens hem especialitzat en aquesta música que, a més, té un públic molt ampli i divers perquè el familiar també hi cap”.

La iniciativa arriba a una quarta edició amb els deures fets. En aquest sentit, l’organització diu que salvant l’any més dur de la pandèmia (2020) hi ha hagut una gran acceptació. El balanç en números ho constata. L’any passat es va obrir un aforament de 700 persones i es va omplir i aquest any hi haurà la mateixa capacitat i s’espera ple. Buxeda subratlla que l’escenari a l’aire lliure del Parc Audiovisual també funciona. “Aquí no molestem a ningú i hi ha aparcament. Són aspectes que el públic valora perquè és més còmode”.

La banda de música urbana Cupido

A primera fila

El cartell s’enlaira avui amb La La Love You, Da Souza, Julieta, Albercoks i DJ EliKaposwky, i el dissabte es renova amb Cupido, Kimberley Tell, La Ludwig Band, Atalaya i el DJ Lupita. Noms de primera fila, dels quals la meitat està consolidat i l’altra arrenca. Buxeda remarca que “ens agrada aquest format híbrid perquè un dels criteris del festival és ajudar a la promoció dels grups que comencen o que intenten fer arrels”.

En aquest costat de la balança, de noms nous, cita els terrassencs Atalaya 00, un grup de música urbana creat durant el confinament domiciliari per la Covid el 2020 i La Ludwig Band, d’Espolla, que es va crear el 2017 i que aquest 2022 ha rebut el premi Enderrock al millor disc per “La mateixa sort”.

Amb més recorregut hi participa el grup mallorquí Da Souza (va néixer el 2013) que ha aconseguit publicar ja quatre discs. L’últim treball dels illencs és “Salsa agredolça”.

A aquestes actuacions si sumen els “showcases” organitzats en col·laboració amb la Casa de la Música de Terrassa. En aquest segon escenari, situat al claustre del Parc Audiovisual, hi haurà concerts de petit format i en acústic. El divendres sentirem 4 grups becats amb l’ajuda KM. 0 del programa suport a la Creació de Cases de la Música: Roger Torné, Lenand, Lys Morke i Judit K. I dissabte, arribaran cinc bandes emergents: Ven’nus, Massaviu, Socumbohemio, Moli i Tagi Mo.

El Fred ha bolcat tota l’energia en fer una programació atractiva i per enfortir-se. El projecte va néixer primer amb concerts que es van desplegar per tota la ciutat i ara ja aspira a convertir-se en un referent dels festivals de música a la ciutat.

Alícia Rey estrena el seu àlbum a la Cava

Alícia Rey presenta el seu àlbum a la Cava 

El Fred Festival té extensió fins al diumenge i a la Nova Jazz Cava. Suma esforç al costat de la temporada de música moderna per presentar un doble concert, que tindrà com a protagonista indiscutible a la terrassenca Alícia Rey. La cantant fa la posada de llarg en directe del seu primer disc, “Liminal”, que coincideix en un moment de canvi personal i musical després que Sense Sal anunciï la seva retirada dels escenaris. També actuarà Intana (Núria Moliner), que acaba de publicar nou disc, “Planeta nou”, en el que reflexiona sobre la necessitat de crear un aixopluc físic i mental enfront un horitzó incert marcat per l’emergència climàtica, les imposicions i les desigualtats socials.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top