Publicitat
Cultura i Espectacles

Swing liderat per Ricard Gili i Oriol Romaní

Fan concert amb format quintet a la Nova Jazz Cava

La formació Hots Cats Jazz

El jazz interpretat en clau de swing per autèntics especialistes. Al capdavant dels Hots Cats, Ricard Gili, veu i trompeta, i Oriol Romaní, clarinet; dos referents i mestres de l’instrument, ambdós líders incontestables que amb rigor i experiència han contribuït a forjar el teixit jazzístic de la nostra escena. Els dos músics estaran acompanyats a la Nova Jazz Cava (dissabte, 22 hores) de Federico Mazzanti, al piano, Queralt Camps, al contrabaix i Xavi Hinojosa, a la bateria.

Ricard Gili és un músic molt conegut a casa nostra perquè és fundador i director de La Locomotora Negra, una de les formacions que ha acompanyat el prestigiós i internacional Festival Jazz Terrassa. Al davant d’aquest grup ha actuat, des de la seva fundació el 1971, en un gran nombre de poblacions catalanes i en diverses ciutats de l’estat espanyol. Ha participat també en festivals a França i Bèlgica i un gran divulgador i formador en jazz. Ha escrit llibres i articles. I ha completat aquesta feina amb la de gestor ocupant la direcció artística del Festival de Jazz de la Costa Brava des de la seva primera edició (1990) fins a l’any 2001.

Per la seva banda, el barceloní Oriol Romaní és reconegut com un dels clarinetistes actuals de sabor més genuí dins el jazz New Orleans i el jazz clàssic. Col·labora amb músics com els trompetes Ricard Gili, Josep Mª Farràs, Pepe Robles, Mark Braud, Wendell Brunious o Herbert Christ, en actuacions arreu de Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Anglaterra. Forma duo amb la pianista Elena Lasco i amb el guitarrista Dave Mitchell, i dirigeix els grups Barcelona Swing Serenaders i Hot Jazz Cats. Amb el pianista Ignasi Terraza va tocar en la investidura de Woody Allen com a doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra. També és concertista de música clàssica i ha ofert el programa “De Mozart al Swing” al Palau de la Música. Igualment, és un gran divulgador i mestre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Swing liderat per Ricard Gili i Oriol Romaní
To Top