Publicitat
Cultura i Espectacles

El terrassenc Pep Cortés, premi literari de la UAB

Ha guanyat el Martí i Pol de la universitat amb el poemari “Pedra, paraula i ànima”

Pep Cortés, segon per l'esquerra, en la foto de família dels premiats

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el consistori de Cerdanyola del Vallès van lliurar aquest dijous al vespre els Premis Literaris de l’edició 2022 que organitzen conjuntament ambdues institucions. El XXVIII  Premi de novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders”, ha estat per l’obra “L’estiu que vam jugar a ser Hercule Poitot” de Francesc PuigPelat, de Balaguer;  el XXVII Premi de Poesia “Miquel Martí i Pol”  pel poemari “Pedra, paraula i ànima”, del terrassenc Pep Cortés i el XIII Premi de narrativa breu per a Joves “Caterina Albert” ha recaigut en “Tres missatges per oblidar-te”, de Anna Pallejà, de Tarragona.

A l’edició 2022 s’han presentat un total de 159 obres -més del doble que l’edició del 2021-, una participació que ha remuntat a dades prepandèmiques, del 2019.

Durant l’acte, l’escriptor terrassenc Pep Cortès amb l’obra “Pedra, paraula i ànima” va destacar la importància que segueixen escrivint-se llibres de poesia i va mostrar-se orgullós de guanyar un premi que porta el nom de Martí i Pol, poeta inspirador per a la seva generació.

L’esdeveniment ha estat conduït per Bernat Pareja i Paula Ferrer, alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, i hi han intervingut Javier Lafuente, rector de la UAB; Carlos Cordón, alcalde de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès; Rosa María Sebastián Pérez, vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB i Óscar Pons, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. L’acte es va cloure amb un concert del Cor de Cambra de la UAB.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El terrassenc Pep Cortés, premi literari de la UAB
To Top