Publicitat
Cultura i Espectacles

Es reprèn l’esperit de la Nit dels Museus

Terrassencs i terrassenques han gaudit de visites comentades, portes obertes i concerts a museus tan emblemàtics de la nostra ciutat com la Casa Alegre, el Museu Tèxtil, la Seu d’Ègara i el Castell Cartoixa

La nit és ben desitjable ara que s’acosta la calor, i ve més de gust prendre la fresca quan el Sol ja comença a caure. Aquest dissabte a la nit, els terrassencs i terrassenques han pogut gaudir d’una passejada cultural pels museus de Terrassa i gaudir del patrimoni artístic de la ciutat amb la nit dels museus.

Enguany, la Nit dels Museus ha arribat amb el lema “El poder dels Museus” un centenar d’activitats, organitzades pel Museu de Terrassa. Per tal de complaure tots els públics, els museus del municipi han ampliat els horaris i han ofert portes obertes fins a la mitjanit. La Seu d’Ègara ha obert només fins les 19 hores, però han rebut visites de terrassencs encuriosits durant tota la tarda, reprenent el ritme d’abans de la pandèmia. La Dolors i l’Antoni han decidit començar la seva ruta per la nit dels museus amb la Seu d’Ègara, l’emblemàtic complex romànic del segle V. “Aprofitem cada any per visitar els museus. Acostumem a anar a Barcelona, pero aquest any volíem veure els museus de la nostra ciutat“, ha explicat la Dolors.

La sabadellenca Montse Garriga s’ha vist atreta pels secrets que amaguen els museus de Terrassa, i ha decidit fer un tomb per alguns dels més emblemàtics. Després de visitar el Castell Cartoixa, ha explorat la Casa Alegre de Sagrera i ha agafat hora per admirar el Museu Tèxtil, amb visita comentada. “Feia molts anys que no visitava els museus de Terrassa, però veig que conserven la seva bellesa. Estic contenta que es pugui retornar a la normalitat, sense restriccions”, ha comentat la Montse.

La Casa Alegre de Sagrera, al seu torn, s’ha vestit ben elegant per rebre tots els convidats que s’han atrevit a explorar totes les seves sales, construïdes i adornades a principis del segle XIX. Visitar-la era un dels assumptes pendents de la família Pérez, que, tant els petits com els grans, han gaudit de la seva decoració i estructura. Un dels elements que més els ha sorprès ha estat la galeria de la planta baixa, gran il·luminada pel joc de finestrells.

A les 20 hores ha lluit el concert de jazz de Marta Sierra Trio, amb la planta baixa plena d’assistents. Altres museus també han ofert concerts per amenitzar la nit, com el MNACTEC amb Carlota Flâuner  a les 22 hores, i el Tèxtil amb un espectacle de dansa també a les 22 hores. Durant tot el dia també s’han pogut admirar la “Reminiscència antiga VI” pintura de Manel Viusà i Camps (Barcelona, 1917-París 1998) que ha lluit a la Casa Alegre, les exposicions i visites comentades del Museu Tèxtil i s’ha pogut gaudir d’una passejada per les voltes del MNACTEC.

Coincidint amb la nit dels museus, els espais emblemàtics s’han il·luminat per fer homenatge al Dia internacional de la llum.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top