Publicitat
Cultura i Espectacles

Rècord de vots per Espanya a Eurovisión amb Chanel Terrero

La cantant i actriu d’Olesa Chanel Terrero ha classificat Espanya en la tercera posició del festival musical europeu

Chanel ha representat a Turin "SloMo" amb rècord de vots

Aquest dissabte a la nit s’ha celebrat una de les cites musicals més importants a nivell europeu: el festival d’Eurovision 2022, a la ciutat italiana de Torí. Les expectatives estaven altes aquest any amb Chanel Terrero, la cantant i actriu provinent d‘Olesa de Montserrat que va causar polèmica a les xarxes després de la seva victòria al Benidorm Fest, amb el tema urbà “SloMo”, envers l’altra candidata preferida, Rigoberta Bandini, amb el tema “Ay mamá”.

En aquesta edició, però, les expectatives no només s’han complert, sinó que s’han superat: Espanya ha quedat 3a al concurs després de les votacions, amb Ucraïna com a primera guanyadora i Regne Unit en segon lloc. Amb 231 punts a través del vot dels experts de cada país i 228 punts per vot popular, Espanya ha sumat 459 punts, rècord en tota la història d’Espanya a Eurovisión, i s’ha marcat com a una de les preferides d’aquesta edició. Ucraïna ha guanyat amb 631 punts, i el Regne Unit s’ha classificat segon amb 466 punts.

Fins ara, el màxim de punts que havia acumulat Espanya eren 125 el 1973, amb Mocedades. A més, és la millor posició que Espanya hauria obtingut al concurs musical des del 1995, amb Anabel Conde i el seu “Vuelve conmigo”.

Aquesta ha estat ja la 66ena edició d’Eurovision. L’any passat, els guanyadors d’Eurovision 2021 van ser Itàlia, amb la cançó “Zitti e Buoni” del grup de rock Maneskin. Espanya va quedar en la posició 24 de 26, amb només 6 punts, després de la cançó “Voy a quedarme” de Blas Cantó.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top