Publicitat
Cultura i Espectacles

La música emergent catalana es dona cita al Límbic

31 FAM, Ginestà, Axiox i Galgo Lento, Ven’nus i molts més aterren a Terrassa

El Festival Límbic, que tindrà lloc, els dies 27 i 28, hi haurà molta música i de gèneres diferents. Òmnium Cultural ha fet una aposta arriscada i innovadora per presentar a joves artistes emergents amb llenguatges i estils que obren nous horitzons i que atrapen molt de públic.

En el cartell hi ha noms que sonen i molt com ara Ariox i Galgo Lento (aquest segon de Terrassa) que, a més faran doblet perquè el diumenge tenen concert a la Nova Jazz Cava en el marc de la temporada de música moderna. Al seu costat, figuren les veus de Ven’nus i Ferran Palau i grups com Ginestà i 31 FAM.

La programació de música, segurament, una de les més esperades arrancarà el divendres (18 hores) a la Torre del Palau amb Coloma Bertran, coneguda per una violinista versàtil amb un ampli ventall de sonoritats i influències. Bertran aterra al festival per presentar el seu nou disc en solitari “Principis”. Al capvespre (20.45 hores) a la Plaça Vella arriba la cantautora sabadellenca Valèria N. Saurí, de nom artístic Ven’nus, que arriba per compartir el seu pop intimista acompanyada de quatre músics. Ven’nus vol captivar al públic amb una melancolia tenyida d’optimisme amb referències a Maria Mercè Marçal o Ferran Palau.

La nit al mateix escenari serà per la mallorquina Maria Jaume per presentar també el seu nou disc “Voltes i voltes”, en el que explica els seus desitjos en un espai sonor que navega en el pop i l’indie català. I després per Ferran Palau, que acaba d’estrenar també “Joia”, el seu sisè disc que destaca per la seducció del minimalisme, dels sintetitzadors, que es guiaran cap al seu imaginari d’intimitat.

Dissabte a Vallparadís

El dissabte arrenca amb un triplet al Pla de Castell. Allí començarà Adelaida, que presentarà els seus somnis estratosfèrics; seguirà a l’hora del vemut la DJ Meritxell de Soto amb música electrònica i folklòrica i ja a la tarda Lucia Fumero, que presenta el seu “Universo normal”, un àlbum plegat d’influències d’arreu format per música de base folklòrica transportada a partir de la clàssica i el jazz.

La fi de festa, a l’escenari Vela, promet i molt. Arrancarà amb el duet Axiot i Galgo Lento, dos joves del pop de butxaca que presentaran “Mama, l’amor em dóna mal de cap”. Seguirà Ginestà, que torna a Terrassa amb el Límbic per compartir “Suposo que l’amor és això”.

El castell de focs final vindrà de la mà de 31 FAM, que proposarà un brogit d’emocions i de cants a l’amor i a la vida. 31 FAM són considerats l’exponent més gran de la música urbana entre gent jove a Catalunya.

Elane farà el taller de rap

Rap a la Casa de la Música

En un afany de demostrar que el Límbic també s’hi ve a aprendre, arriba un taller de rap que pretén fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant la cultura urbana i el Hip Hop. L’espectacle farà ús de la creativitat per fomentar valors com la igualtat i la no discriminació, millorant les competències de l’àmbit lingüístic i artístic, i fomentant el desenvolupament personal, posant l’estètica al servei de la crítica en un procés creatiu del qual els participants no en són els protagonistes, sinó que són els mateixos joves els qui, creant i repassant el seu entorn, es transformen

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La música emergent catalana es dona cita al Límbic
To Top