Publicitat
Cultura i Espectacles

“Miro i visc la vida a través de la música”

El reconegut saxofonista i compositor Dani Nel·lo presenta nou projecte aquest divendres a la Cava

Dani Nel·lo presenta concert amb un nova formació de trio d'orgue

“Estem inquiets, gairebé excitats”, manifesta Dani Nel·lo. “Ens ve molt de gust aquest concert que farem avui divendres a la Nova Jazz Cava perquè presentarem per primera vegada temes que formen part del procés de creació del nou treball”. El reconegut saxofonista avança que vindrà acompanyant d’una nova formació, d’un trio d’orgue que reuneix a Gerard Nieto, a l’orgue, Martín Burguez, a la guitarra i Ramón Angel Rey, a la bateria. “Són uns músics increïbles, fantàstics”, assegura Nel·lo.

El músic i compositor explica que el nou projecte amb el trio d’orgue vol recuperar aquella tradició tan popular de la dècada dels anys 50 i 60 en la que els saxofonistes de rhythm & blues i el jazz van flirtejar amb l’orgue per donar un nou so. “Va ser una experiència innovadora amb molts bons resultats perquè amb pocs instruments es va ser capaç de desplegar una paleta de colors molt àmplia. De fet, quan es va incorporar l’orgue es va demostrar el seu potencial perquè podria cobrir molts instruments d’una big band”.

Una sorpresa

Amb la posada de llarg d’aquests músics, la banda avançarà quatre o cinc composicions pròpies de Nel·lo que seran una sorpresa a parts iguals pels músics i pel públic. “D’aquí l’excitació que tenim perquè, habitualment, sempre pujo a l’escenari amb els temes ja acabats i en aquest cas no serà així perquè encara es cuinen i formaran part del nou treball que s’estrenarà al festival de Música de Vic”. I a més de la novetat hi haurà també altres títols de la seva discografia que s’han arranjat per la nova formació d’orgue. Tot amb firma d’autor, del mateix Nel·lo, i amb ritmes i sons del blues i les seves influències i derivades.

El músic barceloní té, com tants altres, un lligam especial a la Cava, on ha actuat dins la temporada estable i al Festival de Jazz. El públic que l’ha seguit haurà comprovat que Nel·lo, que va debutar professionalment l’any 1985 amb Los Rebeldes, és un músic i compositor versàtil que es mou entre el rock & roll, el rhythm & blues, el soul i el jazz. I, en paral·lel, a més, és impulsor de formacions (és líder del Mambo Jambo) productor i organitzador d’esdeveniments escènics.

Una carrera sòlida

S’ha situat amb gairebé 40 anys de carrera musical sumant múltiples experiències, però no li agrada fer memòria. “Jo no acostumo gaire a mirar enrere, sempre intento fer-ho endavant. Sí que és veritat que tot suma i que amb el temps vas creant un llenguatge propi i en soc fidel”. Nel·lo explica que va triar el saxo perquè en sentir el seu so va quedar fascinat i hipnotitzat, i que es considera un músic eclèctic perquè ha tocat pals diferents i amb formacions diverses.

Diu que “la música és tot. M’ha donat l’oportunitat de viatjar pel món, de conèixer molts companys de feina, de compartir les emocions amb el públic, d’enamorar-me… Jo miro i visc la vida a través de la música”, conclou.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“Miro i visc la vida a través de la música”
To Top