Publicitat
Cultura i Espectacles

Fusió de dansa i multimèdia en un espectacle d’estrena

La companyia Fuse d’Helena Còrdova presenta “Pálpitos” al Teatre Alegria

La formació escènica combina dansa i tecnologia digital

El cicle Fem Estiu a Terrassa presenta aquest dissabte, al Teatre Alegria, “Pálpitos”, un espectacle de dansa i multimèdia de la companyia Fuse by Messcellany que gira entorn del concepte de la capacitat cognitiva i intuïció femenines, la seva acceptació social i com treballar aquesta sensibilitat per integrar-la com una part més del mateix ésser.

L’obra, de rigorosa estrena, té com a protagonistes a quatre dones; Dharma, la veritat, Darsha, la que percep, Arya, la que és noble, i Naya, la capitana i amb forta personalitat, de procedències, creences i amb experiències diferents. Les quatre convergeixen en un moment del temps i senten una connexió intensa i inusual. A través d’aquestes energies i sensibilitat descobreixen la seva capacitat per percebre i anticipar, i s’embarcaran en un procés d’exploració interna i reflexió on aprendran a entendre, acceptar i dominar en benefici aquest instint com a part del seu apoderament per ser independents. L’obra “Pálpitos” és la segona producció de Fuse i està interpretada per Helena Córdoba, Mireia Camp, Cristina Gubern i Júlia Matas.

Primera companyia a Europa

Fuse és considerada la primera companyia a Europa a ser autosuficient per a la producció d’espectacles de dansa i multimèdia, en ser els seus components i directora artistes multidisciplinaris en dansa i enginyeria tecnològica.

Es va establir a Barcelona el 2020, després de la preestrena de la peça curta “Parallels”, com a treball de fi de grau de la directora artística de la formació, Helena Còrdova, en l’especialitat d’Enginyeria Multimèdia a la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest treball es va acabar convertint en “Parallels Ways”, un espectacle de dansa contemporània i multimèdia que va quedar seleccionat i exposat al Pitching Audiovisual de Catalunya com un dels 20 millors projectes artístics de temporada i sent presentat més de 10 vegades en una temporada. L’obra tracta sobre la subjectivitat amb què les persones discernim el fet positiu del negatiu, l’equilibri en la polaritat, i la presa de decisions i com aquestes afecten el desenvolupament de la personalitat pròpia.

Trajectòria

La companyia Fuse by Messcellany està formada per cinc components fixos i en constant col·laboració amb altres artistes per a la creació de noves peces. De fet, la directora artística, Helena Córdoba (Barcelona, 1997), ha desenvolupat el seu potencial en el vessant de dansa clàssica i contemporània i multimèdia per a companyies i artistes com Casa Rússia de Barcelona, Paco Gramatge Studio, Eyesberg Studio i les companyies Alquimistes, Embroutats, La Imperfecta, entre altres. Tot això gràcies a molts anys de formació i especialització al costat de coreògrafs i ballarins com Maria Rovira i Crea Dance Company (una de les formacions que ha estrenat a La Factorial Cultural de Terrassa), entre d’altres. L’artista també s’ha format en dansa urbana a través de masterclasses a Barcelona i Los Ángeles.

Atreure nous públics

La companyia Fuse by Messcellany combina la dansa i la tecnologia digital. El seu objectiu és introduir un art clàssic com és la dansa a la societat actual, tot afegint-li un toc innovador i tecnològic per atraure a nous públics, a més que serveix de plataforma per debatre sobre temes morals importants. En el primer espectacle, “Parallels Ways”, ja va utilitzar les eines de l’art multimèdia. En aquest segon, “Pálpitos”, també ho fa aplicant la tecnologia LED (llums, elements de vestuari i so) i del “body mapping”, que vol dir projecció sobre el cos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Fusió de dansa i multimèdia en un espectacle d’estrena
To Top