Publicitat
Cultura i Espectacles

Una plaça a Terrassa amb nom de “Dona sàvia”

Un llibre destaca les pioneres en sanitat i cita a Dolors Aleu que té plaça dedicada a Terrassa

La plaça amb el nom de la metgessa es troba a Sant Pere Nord

L’editora i escriptora Elisenda Albertí acaba de publicar “Dones sàvies”, un llibre de dones professionals en l’àmbit de la salut que, en la majoria dels casos, van ser invisibles en l’època que van viure. Una de les “dones sàvies” que figura en el llibre és Dolors Aleu i Riera (Barcelona 1857- 1913) que va ser la primera dona a obtenir la llicenciatura de Medicina a l’Estat espanyol amb qualificació d’excel·lència, l’any 1879, però no va poder exercir fins tres anys després a causa de la seva condició femenina.

Terrassa li dedica una plaça, concretament al barri de Sant Pere Nord, en la confluència de l’avinguda del Vallès i els carrers de Vint-i-cinc de Setembre i del Periodista Grané. La incorporació al nomenclàtor del nom de la doctora es va aprovar el 23 de març de 1995. Es va escollir aquesta plaça perquè la mateixa està vinculada a la proximitat del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Pere Nord.

A Barcelona, la doctora Aleu va obrir consultar primer al pis familiar, a la rambla de les Flors, 14, i al cap d’un quant temps es trasllada a un consultori de la rambla de Catalunya, 31, especialitzat en ginecologia i medina infantil. La seva iniciativa va ser un èxit i va tenir molt bona acceptació. Entre les pacients hi havia dones burgeses, artistes, prostitutes, mares solteres, dones pobres del Raval, així com infants de la Casa de la Caritat. També va fer docència i publicacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Una plaça a Terrassa amb nom de “Dona sàvia”
To Top