Publicitat
Cultura i Espectacles

L’art s’exposa als carrers

La Plaça Vella i els seus entorns es convertiran aquest diumenge en una gran manifestació artística. Torna la Fira del Dibuix amb 74 participants d’aquí i de fora per donar a conèixer la seva obra al públic visitant

La Fira del Dibuix de Terrassa, impulsada des d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, és una de les cites més esperades i consolidades a la ciutat. La 43a edició arriba aquest diumenge, el primer del mes d’octubre, com toca per calendari, i ve garantida per un èxit en les inscripcions. Un total de 74 artistes participaran en la gran exposició d’art a l’aire lliure que es farà a la Plaça Vella, carrers Major i Unió i fi ns a la plaça de Salvador Espriu.

L’artista Xon Utset, membre de l’organització, explica que estan iŀ lusionats amb la nova convocatòria, especialment perquè el pitjor de la pandèmia ja està superat. “En aquesta fira sempre estem pendents del temps perquè coincideix amb l’inici de la tardor. Però sembla que, aquesta vegada, això ho tenim assegurat. És un factor important perquè anima a sortir i, per tant, hi ha més visitants”.

La Fira del Dibuix farà que l’art abandoni l’espai tancat de galeries i surti al carrer. Dels 74 artistes, 20 són socis de l’entitat molt coneguts i estimats com el Suri, Josep Badia, Rosamary Cortàzar, Anna Clariana, Manel Sánchez, Emília Lloret… I la resta són fi rmes locals i vinguts de fora que mantenen un estret lligam amb aquesta activitat perquè els agrada el lloc i l’interès que mostra la gent de Terrassa. Tal com subratlla Utset, la fira és un lloc on la proximitat de l’artista, obra i espectador es dona en un ambient informal i festiu.

En la gran exposició hi haurà de tots els estils i tècniques en dibuix, pintura, gravat, fotografi a, iŀ lustració i còmic. L’artista destaca que el món de la iŀlustració agafa cada vegada més presència. “És una tècnica artística que està en creixement, sobretot perquè la gent jove opta més per aquest estil”. Utset ho valora perquè també és una manera que els joves vulguin participar en la fi ra i aquesta es vagi renovant i sigui més intergeneracional”.

Amics de les Arts és conscient que l’art, com totes les coses, va canviant en tendències i que, per tant, la fi ra ha de servir també d’aparador de les noves corrents artístiques. És per aquest motiu que l’obra que s’exposa va molt més enllà del dibuix i la pintura que era el més tradicional. Ara, aquests estils dialoguen amb la iŀ lustració i el còmic en bona harmonia. D’aquí que coŀ labori la llibreria L’Andrònima, especialitzada en còmics, encara que enguany no pararà taula al carrer.

La fira ha incorporat nous llenguatges i amb ells nous artistes i nou públic. Fa un parell o tres d’anys que va explorar l’àmbit de la formació artística i ha donat lloc, per exemple, a què els alumnes del batxillerat artístic de l’institut Investigador Blanxart tinguin una parada a la fi ra en què exposen les seves obres.

Utset remarca que és important aquestes aliances amb món educatiu. “És una manera de donar visibilitat al centre de secundària i als estudiants que han optat per aquesta formació”. Els alumnes de l’artístic del Blanxart són els que fi rmen les iŀ lustracions del llibre de contes i relats premiats que es publica cada any al centre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’art s’exposa als carrers
To Top