Publicitat
Cultura i Espectacles

Alejandro Lara porta “Fantasía”, un recorregut per tres danses espanyoles

Una escena del ballet de flamenc que té un destacat component visual

La programació de la 39a. temporada BBVA de dansa porta el diumenge, 27 de novembre, a les 18 hores, l’espectacle “Fantasía” de la companyia Alejandro Lara Project. El públic podrà gaudir d’una mostra del flamenc més reivindicatiu que mostra el procés previ a la creació d’un espectacle: des de la seva idea fins a la creació final.

“Fantasía és un recorregut per tres peces concebudes sense cap mena d’escenografia ni ornaments per reforçar el vincle entre el públic i la dansa des del primer moment. Dues de les peces estan acompanyades per una música orquestrada mentre que la peça restant s’allunya del gran format de les anteriors i reivindica la simplicitat i austeritat que suggereix la música d’un piano i una veu en directe, tot recreant un ambient íntim i màgic on l’espectador pot connectar amb la dansa en tots i cada uns dels moviments dels ballarins.

Danzas fantásticas 
Tres peces on les jotes, farrucas i somnis es fusionen juntament amb la dansa espanyola més contemporània i actual on es mostra, sense ornaments ni pretensions, la dansa espanyola amb els seus accents, moviments briosos i la seva alta qualitat tècnica i artística que més la caracteritza.

Música: Joaquín Turina
Coreografia i idea original: Alejandro Lara
Idea original de vestuari: Alejandro Lara

El Puerto XXI
Des de la foscor, emboirat de fum i les onades del mar, apareix una veu atrapada en una cova fosca sense aigua i sense sortida, agonitzant. La sorra està representada per l’elenc femení, on emergeixen des del terra i es mouen a través de l’espai amb moviments airosos recreant com la sorra és capaç d’introduir-se als llocs més inhòspits.

El mar i la seva escuma estan representats per l’elenc masculí, que s’entrellaça amb la sorra en arribar a la riba de la més bonica i fosca de les platges.

Música: (Veu i Piano en directe): Anton
Coreografia i idea original: Alejandro Lara
Idea original de vestuari: Alejandro Lara i by.Pina

Enmascarada de amor
Aquesta peça parla sobre la llum que ens impulsa a perseguir els nostres somnis. Creada per
mostrar la visió que té Alejandro Lara de la dansa espanyola actual, els ballarins irradien un
feix de llum interpretant moviments plens de corporalitat i de sensacions flamenques.
La ballarina principal com a imaginari de la pròpia personificació de la “dansa espanyola” es
troba davant dels ballarins i ballarines en escena.

Música: Emilio Lembergh i Enrique Fernández Arbós
Coreografia i idea original: Alejandro Lara
Idea Original de vestuari: Alejandro Lara

Alejandro Lara
Comença a ballar als 8 anys, fins a ingressar al Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’ (Madrid) on es forma amb mestres com Merche Esmeralda, Currillo, Beatriz Martín, Mariló Uguet, Paco Pozo i Arantxa Carmona. Entra a formar part dels tallers coreogràfics del Conservatorio i interpreta papers en qualitat de solista amb coreografies de Manuel Liñán, José Antonio Ruiz, Arantxa Carmona, Miguel Fuente i Antonio Pérez…entre d’altres. El 2014 acaba el Conservatorio i entra a formar part de l’elenc de companyies de renom com les d’Aida Gómez, Yoko Komatsubara, Ballet Flamenco de la Unión, Ballet Teatro Rafael Aguilar, Ibérica de Danza, Ballet del Teatro de la Zarzuela i les companyies d’Antonio Gades, Ángel Manarre, Antonio Najarro i Antonio Ruz.

A més a més, Lara ha coreografiat encàrrecs per a diferents ballarins del Ballet Nacional d’Espanya, el Ballet Flamenc Yoko Komatsubara, Ispasion Ensemble, Taller coreográfico del Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’, Intitut del Teatre (Barcelona) i Taller Coreográfico Miguel Marchán.

Les dades:
Obra: Fantasía
Companyia Alejandro Lara Project
Dia: Diumenge 27 de novembre a les 18 hores
Preu: 15-25€
Durada: 60 min

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top