Publicitat
Cultura i Espectacles

Homenatge a Josep Maria Francino amb cartell de luxe

El concert tindrà lloc aquest diumenge a la Nova Jazz Cava

Josep Maria Francino, periodista radiofònic i apassionat dels Beatles

Josep Maria Francino posseïa la col·lecció més gran del món dels Beatles. El grup de Liverpool va ser la gran passió musical d’aquest periodista terrassenc de qui fa un any que va traspassar (l’ 1 de desembre de 2021) a causa de la Covid. La seva figura rebrà un gran homenatge aquest diumenge 4 de desembre, a la Nova Jazz Cava de Terrassa i ha exhaurit totes les localitats.

El concert, presentat per Oriol Carreras, serà un luxe perquè reunirà a una vintena d’artistes i tindrà la col·laboració especial d’Antoni Verdaguer, Fernando Rodríguez i la família Francino-Arenillas. Verdaguer va estrenar un documental sobre Francino.

El cartell inclou grups i solistes destacats com Raül Refree, per exemple. També els Sírexs, Abbey Road, Els Folls, Jazz Quartet Terrassa, Joan Pera, Jordi Comas Beat Group, Litus, L’Orgull del Barri, Llongue, Magical Mystery Group i Miquel Mallafré. Òscar Igual i Josep Maria Adell (de Radiokuartet) completaran el cartell amb Pep Sala i Josep Lluís Pérez, Saki Guillem i Sergi Party Show (Elvis). La majoria hi seran presents i alguns ho faran a través de la pantalla on es projectarà el vídeo que han gravat.

Aquest serà el segon homenatge en el seu record. El primer va ser impulsat pel grup de música Magical Mystery, que es va fer pocs dies després de la seva mort i també a la Nova Jazz Cava. Va ser el primer record emotiu al gran home de ràdio i també al seu company, donat que Francino formava part d’aquesta banda de música de tribut al grup britànic.

Josep Maria Francino (1947-2021), conegut com a “Xino”, va crear la cadena de radiofórmula Radio Club 25 l’any 1979 i la va convertir en una de les xarxes d’emissores musicals més escoltades d’Espanya. Es va dedicar amb cos i ànima a la seva professió i va ser un “beatlemaníac”. El cineasta terrassenc Antoni Verdaguer també va estrenar un documental al cinema Catalunya en el marc de la sèrie que porta a terme de personalitats de la ciutat en els diferents àmbits.

El cineasta ja havia entrevistat Josep Maria Francino abans de la pandèmia. En el documental hi ha la veu de persones, amics i companys que l’havien acompanyat al llarg del seu camí. Entre aquests periodistes com el terrassenc Jordi Llonch i músics de Terrassa que havien compartit amb ell Els Folls, Magical Mystery i Radiokuatre. Aquest últim dedicat a la música folk i sorgit de Ràdio 4, una de les emissores en les quals va treballar més temps juntament amb Catalunya Ràdio, de la qual va ser el primer director.

Verdaguer també va significar que Francino tenia un estret lligam amb la localitat del Baix Empordà perquè va ser l’impulsor i organitzador durant més de quinze anys del Festival Beatles Weekend que es feia a l’estiu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Homenatge a Josep Maria Francino amb cartell de luxe
To Top