Publicitat
Cultura i Espectacles

“Indie Starter Pack”

Artistes com Mishima, Núria Graham, Xarim Aresté i els terrassencs Doctor Prats actuen al cicle Terrassa Música Moderna entre febrer i maig

El concert de Mishima serà el 7 de maig i el de Núria Graham tancarà el cicle una setmana més tard

Quan caiguin els llums de la Nova Jazz Cava i sonin els primers acords. Allà seran músics consagrats o talents emergents, però la majoria d’ells amb l’empremta del que s’ha anomenat música ‘indie’. Així és la nova temporada del cicle Terrassa Música Moderna: un “indie starter pack”.

La programació de 2023 s’encetarà amb el concert de Boxets, el diumenge 5 de febrer. El conjunt terrassenc presentarà el seu darrer disc, “Gris”.

El diumenge 12 de febrer actuarà Xarim Aresté

Aquest repàs per la programació, o “pack” per començar, prossegueix una setmana després, diumenge 12 de febrer, serà el torn de Xarim Aresté. Arribat de les terres de l’Ebre, Aresté és un polifacètic artista que tant manté un perfil músic, com de poeta, pintor, escriptor i guitarrista. És considerat un referent de l’escena independent catalana. Aresté interpretarà a Terrassa els temes que formen part del seu disc “Ses entranyes”, que ha obtingut molt bones crítiques de la premsa especialitzada arran del 2022, amb temes -entre d’altres- com “Brilla per tú”.

Un Doctor Prats “familiar”

El darrer concert de febrer serà el que oferirà Doctor Prats el dissabte 25. Els terrassencs, però, presenten un “bolo” totalment diferent de l’habitual. I és que pujaran a l’escenari del Teatre Principal amb un format familiar i pensat perquè també la canalla pugui gaudir del directe de la banda i dels temes del seu darrer disc, “Pel cantó bo”.

Ja entrats al mes de març, el cicle apostarà per formacions de l’escena indie actual. D’una banda, el concert de Yawners, d’“alter ego” d’Elena Nieto, que presentarà a Terrassa el disc “Duplo”. I de l’altra, l’actuació de Menta, un quintet de Madrid amb molta personalitat i un so clarament reconeixible, que porta a la ciutat els temes del seu primer àlbum “Un momento extraño”.

Doble proposta musical també per al diumenge 16 d’abril amb els concerts dels lleidatans Selva Nua i la mallorquina Maria Jaume. Dos dels nous valors de l’escena catalana: Selva Nua presentarà el seu primer àlbum “Momentani”, mentre que Maria Jaume ho farà amb el seu esperat segon disc, “Voltes i voltes”.

Mishima, la cirereta

El 7 de maig (diumenge, com la majoria de concerts) arriba el que es podria considerar la cirereta de la programació o almenys, l’artista més conegut: Mishima.

La banda presentarà el directe del seu nou àlbum, “L’aigua clara” a la Nova Jazz Cava. Es tracta del novè treball d’estudi de Mishima, el desè de la seva carrera, i que marca un moment de plenitud i maduresa per a la banda.

La programació del primer semestre de 2023 finalitzarà el 14 de maig amb el concert de Núria Graham (també a la Nova Jazz Cava). L’artista catalano-irlandesa, de fet, té prevista una gira que la portarà per Europa i Amèrica,

Boladeras: “Concerts variats”

Aquesta programació resulta “molt atractiva”, a parer de Rosa Boladeras, regidora de Cultura. “Té una programació àmplia, variada i accessible, amb què esperem poder arribar al màxim de públic possible”.

I hi afegeix: “Sempre s’ha caracteritzat per apostar per la joventut i pel talent. I enguany també portarem a Terrassa artistes ja consagrats acompanyats de grups locals i dels nous valors de l’escena musical a Catalunya”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top