Cultura i Espectacles

La violència estètica puja al Teatre Alegria

Les funcions de “Cos Caníbal” tenen lloc dissabte (19 hores) i diumenge (18 hores) al Teatre Alegria

Algunes de les actrius que participen de l’obra “Cos Caníbal”

“Cos Caníbal” és projecte guanyador del Premi IT Acció Social i Comunitària, de l’Institut del Teatre. I ara arriba a Terrassa. Serà al Teatre Alegria, aquest dissabte 12 d’octubre (19 hores) i el diumenge (18 hores). Les dues funcions són gratuïtes, però cal reservar les entrades.

Cos Caníbal és un espectacle de dansa teatre on la comunitat ficciona el real per fer un crit contra la violència estètica: “Gorda. Tinc arrugues. Més cel·lulitis. Pantalons llargs. He de fer règim. Estic ‘fofa’. M’amago. Agrado? M’he d’apuntar al gym. No tinc pit. Operació bikini. Em penja tot! Vomito. Tot em queda fatal. Tu sí que estàs bé!”.

De fet, la dramatúrgia neix d’entrevistes, textos i laboratoris creatius amb dones d’edats i realitats socioculturals diverses. Per tant, la seva visió pot ressonar els espectadors, especialment si són dones.

“Cos Caníbal”, sota la direcció d’Esther Planas i Joel Álvarez, és un espectacle de dansa teatre on la comunitat ficciona el real per fer un crit contra la violència estètica. Es tracta d’una peça comunitària derivada d’un procés de reflexió i acompanyament profund sobre la violència estètica. La dramatúrgia neix d’entrevistes, textos i laboratoris creatius fets amb dones d’edats i realitats socioculturals diverses que han patit, conscientment o inconscient, la violència estètica. Tot amb l’objectiu de contribuir a revisar els cànons de bellesa imperants i trencar amb el que està establert.

Processos comunitaris

El guardó, dotat amb 30.000 euros, promou la creació, producció i exhibició del resultat artístic de processos comunitaris en qualsevol dels formats de les arts en viu i en qualsevol dels contextos professionals de producció i difusió de la cultura.

L’equip artístic de “Cos Caníbal” compta amb sis persones formades a l’Institut del Teatre (dues graduades del Conservatori Superior de Dansa, una graduada de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle i tres titulades del Postgrau d’Arts Escèniques i Acció Social).

La violència estètica puja al Teatre Alegria
To Top