
La sala Muncunill, refugi de quilòmetre zero
La Sala Muncunill presenta la seva temporada per a l’any 2025, amb la presència d’artistes que exposaran els pròxims mesos en aquest refugi del talent de quilòmetre zero

- La sala Muncunill, refugi de quilòmetre zero
ARA A PORTADA
Publicat el 03 de març de 2025 a les 19:11
La Sala Muncunill avança l’any 2025 (i ja estem a març) amb la voluntat d’erigir-se en refugi (si no altaveu) d’artistes terrassencs. I de forma intergeneracional.
Ahir va presentar el gruix de la seva programació anual. I ho va fer amb la presència de 5 dels 10 artistes egarencs que exposaran la seva obra. Es tracta de Fèlix Sampietro, David Chaler, Àngels Marimon, Ester Ramón i Helena Laguna.
Tot ells estrenaran exposició al llarg de 2025, en el marc del cicle Art Terrassa. “És un espai destinat als artistes locals per donar visibilitat i projectar el talent local”, explicava ahir el nou regidor de Cultura, Joan Salvador).
I ho faran a les dues sales petites a la Muncunill, mentre que la sala gran es reservarà per mostres col·lectives, festivals, artistes internacionals, etc.
1. Àngels Marimón
En l’actualitat, la mostra local que s’exhibeix és “Des de dins”, d’Àngels Marimon. “Faig una recerca dels detalls”, deia ahir. I és que, per ella, les fotografies són “relats sense veu, testimonis de vida”. Marimón va inaugurar el passat divendres la mostra i es podrà visitar fins al 13 d’abril. “‘Des de dins’ Pot ser un gest, un moviment, un reflex, un somriure o una mirada, una ombra o una escletxa de llum. És tot allò que resta en silenci i que ens envolta, discretament, sense fer soroll ni estridències”, explica Marimón (es pot consultar la seva obra al conte d’Instagram @angela121364).
2. Fèlix Sampietro
Pel que fa a les exposicions per arribar, Fèlix Sampietro serà l’artista que estrenarà el curs, al setembre, amb “L’Or del Silenci”. “M’interessen els llibres d’artista. Aquest tracta sobre el silenci, darrerament no surto de la idea del silenci”, explica Sampietro. “Treballo sobre coses que em passen. I en aquest projecte he emprat tocs de pa d’or, de la deixa d’un amic que va morir”, explica com a homenatge.
3. Helena Laguna
També al setembre estrenarà Helena Laguna Bastante, amb el seu “Fer Migas”. “Parla dels coneixements de la meva àvia: era analfabeta, i el seu coneixement no passava per la paraula escrita, sinó que era un coneixement des del cos”, explica Laguna Bastante. ”Per això, és des de la part més matèrica que em travessa, des d’on neix aquesta obra artística sobre la recepta d’unes ‘migas manchegas’”, afegeix, “en un registre de gestos i codis, sense emprar un registre escrit”.
[caption id="attachment_581180" align="aligncenter" width="700"]
Àngels Marimon / NEBRIDI ARÓZTEGUI[/caption]
4. Ester Ramón
A l’octubre serà el torn d’Ester Ramón i la seva “Tèrries”. “És una mena de retrospectiva, tot i que per edat no em toca”, feia broma ahir. Ramon es considera una persona “molt inquieta”, fet que ha fet que no s’hagi centrat en una única tècnica o interès artístic, “cosa que va contra el màrqueting”. El resultat són unes peces de terracota, amb una reflexió sobre la transcendència espiritual de l’ésser humà.
5. Feliu Formosa
També es comptarà amb una exposició al voltant de la figura de Feliu Formosa, a càrrec del sabadellenc Francesc Ventura i la Comissió Feliu Formosa. Serà al maig.
6. David Chaler
Un altre artista que exposarà el 2025 és David Chaler, a partir del 14 de juny. Quan fa deu anys David Chaler Corbella va conèixer el món dels “urban sketchers”, va quedar fascinat pel seu Manifest i pel component lúdic i terapèutic del dibuix urbà. “M’agrada que sigui mundial, sense ànim de lucre, que s’intercanviïn aprenentatges entre els dibuixants”, sosté Chaler. Tant és així que gairebé n’ha fet un apostolat, impartint classes de forma altruista i organitzant tallers i trobades.
De fet, el pròxim dissabte 15 de març celebraran una nova edició del Terrassa Dibuixa, a l’Alberg Vallparadís. Entre els actes, la “masterclass” de Candelaria Cienfuegos (9.30 hores). Chaler ha esdevingut una de les ànimes del moviment a Terrassa. “Tanmateix, darrerament m’estic apartant del realisme pur i m’acosto a l’abstracció, així que em faran fora de la secta”, feia broma ahir, “perquè un dels mandats de l’“urban sketcher” és que siguis fidel al que veus”. Els seus dibuixos estan fets en llibretes. “I és difícil penjar llibretes a les parets, per l’exposició. He de pensar com fer-ho”, afegeix.
Marta Leyva, Ignasi Cabanes i Moreno & Soria també hi exposaran, malgrat que ahir no fossin físicament a la presentació de la nova temporada del 2025.

Notícies recomenades
-
Cultura i Espectacles "Twelve points go to"
-
Cultura i Espectacles Bach-Esteve, l’escultor de records d'infantesa
-
Cultura i Espectacles Quan el dol no dol (només) per la mort
-
Cultura i Espectacles Tan joves que és insultant!
-
Cultura i Espectacles Què fer a Terrassa aquest cap de setmana: 17 i 18 de maig
-
Cultura i Espectacles L’Ateneu que es va idear entre xurros a Ca n’Anglada