Publicitat
Esports

Prematura eliminació d’un coratjós Egara a mans del Polo

Com sempre, els partits entre el Club Egara i l’RC Polo s’acaben decidint per petits detalls. Ahir, en l’esperat duel de quarts de final de la Copa del Rei que es disputa a Can Salas, el petit detall va tenir nom i cognom: Vicenç Ruiz. El migcampista internacional de Vacarisses ha passat tota la seva trajectòria esportiva a l’Egara fins que el passat estiu va decidir convertir-se en el quart reforç terrassenc del conjunt de la Diagonal. La seva marxa al Polo va generar una important crisi institucional entre ambdues entitats. I en el segon partit en què Ruiz va jugar contra l’equip de tota la seva vida, el destí va voler que es convertís en l’autor del gol del triomf del conjunt que entrena un altre terrassenc, Roger Pallarols. El partit estava empatat a un gol i quedava un quart d’hora quan els àrbitres van xiular al Polo el seu quart i últim penal. Els de Pallarols van optar pel penal del "sacador", aquell que consisteix en tornar la bola al jugador que ha efectuat el passi. I Vicenç Ruiz va fer així un 1 a 2 que no va celebrar. Va ser el gol que va eliminar els de Ramon Sala a les primeres de canvi d’una Copa del Rei en la que tot i ser caps de sèrie no van tenir gens de sort en el sorteig.

Matías Rey, tot un mur
Una de les claus a les quals es pot recórrer per intentar explicar l’eliminació del Club Egara va ser l’extraordinària defensa del conjunt barceloní. El Polo va ser un equip tremendament rocós, que defensava de meravella en estàtic i no fallava en les transicions. I en aquesta línia, un dels noms claus fou el del campió olímpic argentí Matías Rey, que va donar una classe magistral de treure boles perilloses de dins de l’àrea amb tanta classe com solvència. Però amb això no n’hi havia prou, ja que també l’Egara va signar un treball defensiu encomiable. La diferència va raure en l’aprofitament de les ocasions de gol, en les individualitats. En aquest sentit, els terrassencs Xavi Lleonart i Vicenç Ruiz van resultar decisius.

Tots dos equips es jugaven moltíssim. El matx, disputat en un relliscós camp 2, va ser una mena de partida d’escacs en què els dos contendents s’han enfrontat tantes vegades que coneixen a la perfecció totes les seves armes, totes les seves jugades, totes les seves estratègies.

La igualtat va ser màxima. Els de Ramon Sala van llançar tres penals-córner i els de Roger Pallarols quatre. No hi va haver excessives oportunitats per marcar. La primera va ser per a l’Egara, ja que als cinc minuts, en el primer penal del partit, Pau Quemada va obligar el porter barceloní Luis Calzado, que va fer tot un partidàs, a lluir-se. En una de les primeres ocasions per als barcelonins, el davanter terrassenc Xavi Lleonart va batre per primera vegada Quico Cortès als catorze minuts en un extraordinari llançament de revés. Abans, Cortès havia aturat ja un bon tir de Roc Oliva i un penal combinat de Borja Llorens. L’altre terrassenc del Polo, David Alegre, va contribuir al joc combinatiu dels de Pallarols i ho va donar tot al camp. El seu treball i la seva actitud va ser una altra de les claus que va decantar la balança.

Jugar amb el marcador
Al segon quart, el Polo es va prendre un respir i va saber jugar amb un marcador que li era favorable. L’Egara va poder circular millor la bola i tenir més arribades, però el gol de l’empat no arribava. Els de Ramon Sala, però, van saber ser l’equip insistent, lluitador, que lluita per cada bola com si fos la darrera i no en dona mai cap per perduda. Tres segons abans que els col·legiats assenyalessin el descans, Roc Oliva va marcar el 0 a 2 pel Polo, però el gol es va anul·lar per entendre que el parador, Borja Llorens, havia tocat la bola amb els peus. Això va permetre l’Egara arribar encara viu al tercer quart.

Al tercer quart, el Polo va decidir ser un xic més agosarat. Lleonart ho seguia intentant tant de jugada com de penal. Però els cinc minuts finals van ser de l’Egara, que va saber tancar el Polo dins de la seva àrea. I va ser llavors, al minut 49, quan Lluís Mercadé va empatar el partit aprofitant una gran passada. S’obria un partit nou. I quan s’ensumaven ja els penals va arribar el gol de Vicenç Ruiz. L’Egara ho va intentar amb dos penals, però els "shoot-outs" no van arribar.

La fitxa 

Club Egara, 1

Cortès, Josep Farrés, Recasens, Romeu, Torras, Clapés, Quemada, García-Chicote, Mercadé, Xavi Gispert i Aura, equip inicial, Aguilar, Sanromà, Novell, Divorra, Pol Gispert, Jordi Farrés i Torruella.

RC Polo, 2

Calzado, Armenteras, De Abadal, Rey, Llorens, Piera, Oliva, Ruiz, Lleonart, Alegre i Marc Reyné, equip inicial, Terradas, Romagosa, Bordas, Zaldua, Fortuño, Uriach i Giralt.

Àrbitres. Paco Vázquez i Daniel Rodríguez. Van ensenyar dues targetes grogues als jugadors del Club Egara Marc Recasens i Xavi Gispert i una al del Polo Llorenç Piera.

Gols. 0-1, minut 14, Xavi Lleonart; 1-1, minut 49, Lluís Mercadé; 1-2, minut 55, Vicenç Ruiz de penal-córner.

Programa de partits

Dissabte. Semifinals 

Atlètic – Club de Campo 14.30 h.

RC Polo – Júnior 16.30 h.

Diumenge

Tercer i quart lloc 1o.00 h. (camp 2)

FINAL 14.00 h.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top