Publicitat
Esports

“Era molt precipitat”

"És cert que vaig tenir una oferta del Barça. Però era molt precipitada." Així es va referir ahir el terrassenc Xavi Hernández, entrenador de l’Al Sadd de Qatar, a la proposta que el club barcelonista li va fer arribar a finals de la setmana passada per substituir Ernesto Valverde a la banqueta del conjunt blaugrana. Van ser les seves primeres paraules en referència a un assumpte que ha acaparat espais informatius i que va situar Xavi en el centre de tots els comentaris de futur del FC Barcelona. La negativa del tècnic egarenc a acceptar la proposta va obrir altres alternatives que van derivar en el fitxatge de Quique Setién posterior a l’acomiadament d’Ernesto Valverde.

Xavi va ser qüestionat en relació amb aquest tema en la roda de premsa prèvia a la final de la Copa de l’Emir de Qatar que avui disputa el seu equip, en la que té la possibilitat d’aconseguir el seu segon títol des que va iniciar la seva etapa com a tècnic l’estiu passat. Xavi va admetre que tot el tema referit a l’oferta del Barça l’havia descentrat una mica, però que ara ja estava centrat en la feina amb el seu equip per complir els objectius que s’han proposat.

Plantejament
Xavi va confirmar l’oferta barcelonista i les seves reunions amb Eric Abidal, secretari tècnic del Barça, i Òscar Grau, director general de l’entitat blaugrana. Però va afegir que no era el moment adequat per fer un pas tan rellevant en la seva carrera a les banquetes. "Encara és molt aviat per entrenar un equip com el FC Barcelona. És el meu somni, però de cara al futur."

En les converses amb el Barça, Xavi va deixar oberta la possibilitat de tornar a parlar en el futur, de cara a l’inici de la temporada vinent on les urgències actuals no existirien en cap de les dues parts. Una possibilitat que ara sembla tancada amb el contracte signat amb Setién fins a 2022, malgrat que tingui algunes clàusules de revisió. Aquesta circumstància ha causat sorpresa en l’entorn de Xavi, que interpreta que el Barça li ha tancat les portes en un futur a curt termini malgrat el decurs de les darreres converses.

També es va referir al tècnic càntabre Quique Setién, que ha estat l’escollit per rellevar Valverde al capdavant del Barça. "M’encanta com a entrenador i la seva manera de treballar. Espero que tingui molts èxits en aquesta etapa."

En clau de futur
Al mes de juny, Xavi Hernández va parlar d’un hipotètic futur al Barça en una entrevista a Diari de Terrassa. En aquelles reflexions, ja va deixar clar que era important respectar els temps i no caure en precipitacions innecessàries. "Un entrenador sense experiència no pot agafar un transatlàntic com el Barça", va dir en aquell moment a punt de començar la seva etapa com a tècnic de l’Al Saad. "Els temps són molt importants, a la vida i al futbol."

Xavi va admetre que entrenar Messi seria un privilegi. "Primer m’haig de veure preparat per entrenar el Barça. Aquí no es tracta d’aixecar el dit i seure a la banqueta del Camp Nou. Però està clar que seria magnífic entrenar el millor jugador de la història i amb qui tinc una gran amistat"..

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top