Publicitat
Esports

Onze terrassencs en el doble duel oceànic 

Christchurch, una ciutat de gairebé 400.000 habitants situada a la costa est de l’illa sud de Nova Zelanda s’ha convertit en el quarter general de la selecció espanyola masculina de hockey, que disputarà el setè i el vuitè partit de la fase regular de l’FIH Pro League demà i diumenge a les 7.30 i a les 5.30 del matí respectivament. Aquest doble duel entre la novena potència mundial (Nova Zelanda) i la vuitena (Espanya) és clau per a totes dues seleccions, ja que mentre que els espanyols acumulen només quatre punts en les sis primeres jornades, els neozelandesos n’han sumat només dos en els seus quatre primers partits.

Fred Soyez ha convocat a divuit jugadors per disputar el partit de demà a dos quarts de vuit del matí hora espanyola (dos quarts de vuit del vespre a Nova Zelanda, on són dotze hores més). Onze dels internacionals són terrassencs. Es tracta de Marc Sallés, Joan Tarrés, Marc Boltó i Albert Beltrán (Atlètic Terrassa); Marc Recasens, Josep Romeu i Pau Quemada (Club Egara); Marc Miralles (CD Terrassa); i David Alegre, Roc Oliva i Vicenç Ruiz (RC Polo). Completen la llista de divuit jugadors per al primer d’aquests dos partits els següents set jugadors: Mario Garín, Álex de Frutos i Álvaro Iglesias (Club de Campo); Rafael Álvarez i Ricardo Sánchez (Complutense); Miki Delàs (FC Barcelona); i Llorenç Piera (RC Polo).

Destaquen les absències de jugadors que no han viatjat ni a Buenos Aires ni a Christchurch per motius professionals, com el porter del Club Egara Quico Cortès, el davanter també terrassenc Xavi Lleonart o el madrileny Quique González de Castejón.

Cercant la segona victòria
La selecció espanyola ocupa actualment la setena posició entre els nou equips participants en aquesta segona edició de la Pro League i s’enfronta al cuer, una selecció neozelandesa que ha perdut per 2 a 6 i per 1 a 3 amb el líder, Bèlgica, i ha perdut també per 0 a 3 amb una Gran Bretanya a la que va vèncer per "shoot-outs" en l’altre partit després d’empatar a un gol a Auckland. Els espanyols vénen de guanyar a domicili a l’Argentina.

Espanya i Nova Zelanda es van enfrontar dues vegades l’any passat en aquesta mateixa competició. A Auckland Espanya va guanyar per "shoot-outs" després d’empatar a dos, mentre que a Madrid Espanya es va imposar per 3 a 2. A la Copa del Món de 2018, Nova Zelanda, campiona olímpica l’any 1976, va eliminar els espanyols després d’empatar a dos.

Després d’enfrontar-se a Nova Zelanda, els de Soyez rebran els dies 14 i 15 de març Austràlia a València. Reanudaran la competició els dies 15 i 17 de maig a Anvers davant de Bèlgica, visitaran Gran Bretanya a Londres els dies 24 i 25 de maig i tancaran la competició els dies 13 i 14 de juny enfrontant-se a València a la selecció de l’Índia. Seran els darrers partits oficials de preparació abans dels Jocs de Tòquio.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top