Publicitat
Esports

“Això anirà per llarg”

L’ajornament forçat de les Lligues de Divisió d’Honor masculina i femenina han esdevingut un autèntic maldecap per a la Federació Espanyola de Hockey, especialment tenint en compte que ens trobem en any olímpic i estava previst que la competició s’acabés a principis del mes de maig per tal que les dues seleccions espanyoles disposessin de temps per a preparar els Jocs Olímpic de Tòquio que haurien de començar el dia 25 de juliol.

Santi Deó, president de la Federació Espanyola de Hockey, entén que la suspensió temporal de les dues principals competicions suposa un greu entrebanc per al hockey espanyol. "És una situació que sorprèn i preocupa moltíssim a tothom. També al món de l’esport i en el nostre cas, al hockey. Tenim clar que el més important és que es prenguin totes les mesures de caràcter sanitari que siguin necessàries. Això està per davant de tot i de tothom". Deó considera que l’ajornament de partits s’haurà de perllongar més enllà de les dues jornades que fins ara s’han previst. "Com tothom, estem esperant notícies constantment, però tot sembla indicar que la situació de crisi s’allargarà durant com a mínim tres a quatre setmanes. En aquest sentit, estem treballant amb tota mena d’hipòtesi", asssenyala Deó.

Els Jocs de Tòquio
Tot i que el Comitè Olímpic Internacional insisteix en què els Jocs de Tòquio no es veuran afectats per la pandèmia del Covid-19, els rumors sobre un possible ajornament de la cita olímpica són constants. "En aquests casos, el que s’acostuma a fer és deixar que passi el temps. Falta poc més de quatre mesos per als Jocs. Veurem què passa", assenyala Deó. Ahir al vespre es va celebrar una reunió extraordinària de l’àrea esportiva de la Federació per tal de preveure els diferents escenaris.

La Federació Espanyola de Hockey és la que més canvis va experimentar a l’hora de confirmar la suspensió de les dues properes jornades de Lliga. Primer es va demanar informació al Consejo Superior de Deportes sobre la complicació de jugar a porta tancada, després es va comunicar que els partits serien sense públic. A continuació es va suspendre una jornada i al final dues. "Hem treballat sobre la marxa. Està clar que nosaltres entenem que és millor suspendre els partits que jugar a porta tancada", assegura Deó, que treballa en dues hipòtesis per tal de recuperar els partits que hauran quedat pendents. El problema rau només en les dues màximes categories, ja que la resta es poden allargar en el temps si cal.

"Si el tema dura només dues setmanes, cosa que dubto, no hi haurà problema per posar-se al dia jugant entre setmana. Si va més enllà, no sé què farem". D’entrada es descarta donar la Lliga per acabada o treure els "play off", però l’únic que Deó té clar és que "no es posarà en perill la salut de ningú".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top