Publicitat
Esports

Un milionari grec al Terrassa

L’empresari grec Konstantinos Tsakiris ha arribat a un acord per adquirir un paquet accionarial de la societat Terrassa FC SAD i s’incorporarà aviat al consell d’administració, després de tancar l’operació amb el president i màxim accionista de l’entitat egarenca, Jordi Cuesta. L’abast d’aquest moviment es desconeix, de moment, però podria tenir una incidència significativa d’acord amb l’alçada econòmica de Tsakiris i la seva relació amb el món del futbol. L’empresari grec és una de les grans fortunes del seu país i havia estat el propietari del Panionios, equip de la Primera Divisió. En els darrers mesos s’havia especulat amb la possibilitat que tornés a comprar aquesta entitat i també se l’ha relacionat amb l’adquisició d’alguns clubs romanesos.

Les converses amb el Terrassa FC es van iniciar fa uns mesos i s’han mantingut en secret a l’espera que fructifiquessin de forma definitiva. Malgrat tot, des de la societat es manté un mutisme total al respecte i no es dóna cap mena d’informació sobre els detalls de l’operació ni en relació amb els plans de futur de Konstantinos Tsakiris en el Terrassa FC. En diferents àmbits s’especula amb la possibilitat que tingui una notable responsabilitat en la gestió esportiva de futur.

L’arribada de Konstantinos Tsakiris no significaria la venda del club a aquest empresari del sector naval ni tampoc una posició preferent en el consell d’administració, almenys de moment. La seva entrada al Terrassa FC es produirà mitjançant la compra d’una part substancial d’una propera ampliació de capital. L’empresari grec posaria, d’aquesta forma, un peu en el futbol espanyol i de la seva experiència en el Terrassa dependria el seu paper en el futur en el club egarenc. Fonts properes a la negociació descarten que aquest sigui un primer pas de Jordi Cuesta en direcció a la porta de sortida mitjançant una venda de la societat i emmarquen l’operació en un context de reforç del múscul econòmic i esportiu en un futbol canviant per les conseqüències que comportarà la crisi del coronavirus.

L’acord entre ambdues parts contempla clàusules de confidencialitat que mantenen l’operació en un notable secretisme, probablement fins a la disputa de la promoció d’ascens que ha d’afrontar el Terrassa en la segona quinzena del mes de juliol. És fàcil imaginar que la categoria en què militi el primer equip pot condicionar en alguna mesura l’acord definitiu. Segons ha pogut saber Diari de Terrassa, ja s’hauria produït un primer pagament econòmic dins d’aquesta operació com a avançament d’aquesta.

La crisi del coronavirus ha situat les entitats esportives en un escenari més que difícil. I el Terrassa FC no és una excepció en aquest univers. Sense ingressos des de la suspensió de les competicions, la realitat econòmica de l’entitat presenta serioses dificultats de cara a un futur a curt termini. Cal recordar que el club va aplicar un ERTO que va afectar a bona part de la seva plantilla de jugadors i els seus treballadors per fer front a la nova realitat.

Encara que falta per conèixer quin serà el paper de Konstantinos Tsakiris en el futur del Terrassa FC, observar les seves dades empresarials pot ajudar a entendre millor quins serien els seus objectius en el futbol espanyol. Considerat un dels majors armadors navals del país, s’estima que té una fortuna personal al voltant dels mil milions d’euros. És el president i conseller delegat de l’empresa de transport marítim Paradise Navigation, negoci familiar que ara dirigeix. Però la seva activitat empresarial és força diversificada i també té incidència en el sector bancari i immobiliari. Nascut a Atenes l’any 1971, parla sis idiomes i té tres filles. Des de fa uns mesos estudia castellà per tenir un millor aterratge en el Terrassa. Va estudiar enginyeria aeronàutica a Londres entre 1990 i 1994 i el 2006 va comprar el Panionios d’Atenes per 3,5 milions d’euros. El fitxatge d’Álvaro Recoba va ser un dels primer cops d’efecte que va realitzar. Es va desfer del club el 2011, en plena crisis econòmica, cedint les accions de forma gratuïta. Durant la seva estada al club grec, el Panionios va aconseguir la cinquena plaça com a millor classificació a la lliga grega. L’any 2009 va signar un acord de col·laboració amb l’Espanyol, mitjançant el qual es van produir algunes operacions de cessió i traspàs entre ambdues entitats. L’atracció que el futbol espanyol ha tingut sempre sobre ell explicaria, en part, la seva decisió d’entrar en ell mitjançant aquest acord amb el Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top