Publicitat
Esports

La revenja d’un gran Atlètic 

L’Atlètic Terrassa ha disputat les dues darreres finals de la competició de Copa i en totes dues ha caigut davant de l’RC Polo. Diuen que la revenja és un plat que se serveix fred i el conjunt de Can Salas ha esperat, pacient, gairebé un any, per dur-la a terme. Ahir, en el tercer duel de la ronda de quarts de final de la competició que es disputa a les instal·lacions valencianes de Beteró, els homes que prepara Xero Gasol van derrotar per 2 gols a 1 el conjunt barceloní, a qui van eliminar a les primeres de canvi de la competició del KO.

Tal com s’esperava, el duel va ser molt intens i amb molt de rigor tàctic. Els jugadors d’ambdós equips ho van deixar tot sobre el blau de Beteró. L’Atlètic va defensar a la perfecció, especialment en un darrer quart en què els de Roger Pallarols van tancar els egarencs a la seva línia de 22 a la recerca d’un empat que no va acabar arribant.

La clau de la victòria de l’Atlètic, que jugarà avui dissabte a un quart de sis de la tarda davant del Club de Campo madrileny, va residir a la defensa. Tot i que el Polo no va disposar d’oportunitats clares més enllà dels penals-córner que va ser capaç de forçar, el porter Marc Calzada no es va veure massa exigit.

Tempteig inicial
El matx de quarts de final d’ahir, el duel estrella de la jornada, va començar amb dos equips que es temptejaven, es provaven i no volien encaixar el primer gol. Hi havia, en aquest sentit, certa por a començar perdent. I precisament una de les grans virtuts de l’Atlètic va ser que va saber colpejar primer. Després d’una bona jugada i un penal desaprofitat, als nou minuts, el jove davanter Joan Dalmases va obrir el marcador en culminar una molt bona acció col·lectiva. Amb el mínim avantatge d’1 a 0 es va tancar el primer període.

Els altres dos gols del partit van arribar en un segon període molt intens. El Polo va sortir fort, a buscar l’empat tan aviat com fos possible. Però l’Atlètic feia bé la feina, sabia estar-se ben ordenat i no concedia massa ocasions. Al minut 22, però, Marc Miralles, un dels cinc internacionals terrassencs que figuren a la plantilla del conjunt barceloní, va aprofitar una recuperació a la zona de mitjos per a avançar fins a batre per primera i única vegada el porter terrassenc Marc Calzada en una rematada espectacular.

Molt bona reacció
Després que el partit s’empatés a un, tots dos equips van continuar insistint en atac. Una altra de les claus del triomf de l’Atlètic va ser saber contestar ràpidament el gol de Miralles. Només cinc minuts més tard d’haver encaixat l’empat a un, el lateral esquerre Pau Cunill, que tornava a competir després d’una lesió, va fer el que millor sap fer: marcar de penal. El seu gran llançament no va poder ser aturat pel porter del Polo Luís Calzado.

El Polo va tenir tota la segona part per forçar els "shoot-outs". L’Atlètic va mostrar a partir de llavors la seva millor versió defensiva. Però no va renunciar a atacar. De fet, en un dels quatre penals de què va disposar, va tenir el 3 a 1 molt a prop. Ja al darrer quart, el Polo va ser molt més insistent amb la bola, però l’Atlètic va continuar impassible i el 2 a 1 no es va bellugar.

Al minut 63, una bona aturada de Marc Calzada va evitar l’empat a dos. El Polo va jugar els quatre darrers minuts sense porter, però en els dos darrers minuts l’Atlètic va monopolitzar la possessió.

Atlètic, 2

Calzada, Bonastre, Enrique, Torras, Jan Malgosa, Pepe Cunill, Boltó, Beltrán, Quim Malgosa, Joan Tarrés i Vizcaíno, equip inicial, Marc Escudé, Jover, Nil Escudé, Pau Cunill, Dalmases, Ibanyez i Monzó.

RC Polo, 1

Calzado, Cabot, Rey, Piera, Alegre, Borràs, Oliva, Ruiz, Miralles, Armenteras i Lleonart, equip inicial, Àlex Reyné, Terradas, Marc Reyné, Zaldúa, Fortuño, Uriach i Mata.

Àrbitres. Diego Estébanez i Daniel Rodríguez. Han ensenyat targetes grogues als jugadors de l’Atlètic Marc Boltó i Marc Escudé i al de l’RC Polo Roc Oliva.

Gols. 1-0, minut 9, Joan Dalmases; 1-1, minut 22, Marc Miralles; 2-1, minut 27, Pau Cunill de penal-córner.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top