Publicitat
Esports

El Terrassa confia en una gesta històrica 

Catorze anys després de la seva darrera aparició a la Copa del Rei, el Terrassa FC torna aquesta tarda (19 hores, Camp Olímpic) a aquesta atractiva competició amb un partit de luxe contra un històric del futbol espanyol, el Valencia CF. Els valencians, malgrat no travessar per un bon moment a la Lliga, són els actuals campions del torneig (la final de la temporada anterior encara no s’ha jugat) i el seu historial els fa clarament favorits: 6 lligues i 8 copes, entre altres títols, figuren a la seva vitrina. Però en el vestidor del conjunt egarenc ningú renuncia a res. I el record de gestes històriques com les tres eliminacions a l’Espanyol o l’empat contra el Real Madrid fan somniar en una altra nit per a la història. El nou format de la Copa, que es disputa a partit únic fins a les semifinals, i la incomoditat que pot suposar per al Valencia el fet de jugar en gespa artificial són arguments que poden equilibrar la teòrica desigualtat de l’enfrontament. Ahir, els valencians van assajar els llançaments de penals per si s’arriba a aquest punt.

Gaudir i competir
“Nosaltres gaudirem d’aquesta eliminatòria. Volem fer el millor partit possible i possar-los en les màximes dificultats”, ha explicat l’entrenador del Terrassa FC, Xevi Molist, ambiciós davant un compromís en el qual els egarencs només tenen coses a guanyar. “Jo estaré content si el meu equip competeix com ha de fer-ho. Perquè si ho fem tindrem alguna opció de passar l’eliminatòria. Sabem que estan molt per sobre nostre, però la nostra il·lusió serà molt més gran que la seva. Molts jugadors del Terrassa s’enfrontaran per primera vegada a un Primera Divisió.”

El tècnic no es dóna per vençut abans d’hora. “Tinc claríssim que tindrem alguna opció de guanyar. La gespa els perjudicarà una mica més a ells. I segur que correrem tres vegades més que en qualsevol altre partit. Tinc l’esperança que passarem, però tot el que sigui lluitar estarà bé. No oblidem que juguem contra el campió.”

Amb tot el ferro
Molist no especularà en aquest partit i traurà el millor onze possible. És cert que fa setmanes que diu que la Copa no pot distreure l’atenció de la Lliga, però el calendari ha situat aquest partit pocs dies abans de l’aturada nadalenca, cosa que permet un sobreesforç en una setmana de tres partits. “Segur que ningú notarà el cansament en aquesta oportunitat. I després ja només tenim el partit contra la Montañesa i el descans de Nadal. No ens afectarà.”

Amb els 21 jugadors de la plantilla disponibles, una de les principals novetats podria ser la tornada d’Adri Lledó a l’equip titular després de no jugar en el darrer compromís de Lliga contra la Pobla de Mafumet. “Els jugadors mereixen disputar un partit així, un premi per la gran temporada anterior.”

El Terrassa ha participat en 32 oportunitats a la Copa. La primera presència a l’anomenada Copa del Generalísimo va ser a la temporada 41-42. El FC Barcelona, que es proclamaria campió, va ser el rival dels egarencs a la primera ronda. El Terrassa va guanyar 2-1 a casa i va caure per 4 a 0 a Barcelona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top