Publicitat
Esports

Les seleccions espanyoles de hockey, a la recta final de la seva preparació olímpica

L’equip masculí es prepara a València i el femení a Terrassa

Celebració d'un gol de la selecció espanyola masculina / Arnau Martínez

Les seleccions espanyoles es troben en plena preparació per afrontar una competició per a la qual s’han estat preparant des de fa més d’un any. La pandèmia va obligar a posposar-los a aquest estiu. Se celebraran entre el 24 de juliol i 6 d’agost. El dissabte 24 a les 20.15 hores, la selecció masculina debutarà al camp del complex Oi, al passeig marítim, davant de l’Argentina. Un dia després, el diumenge a les 18 hores, el conjunt femení debutarà amb Austràlia.
El seleccionador masculí, Fred Soyez, treballa aquests dies amb un grup de 26 jugadors, només 16 dels quals entraran a la convocatòria olímpica juntament amb dos suplents. La meitat dels preseleccionats són terrassencs. Espanya porta ja una setmana entrenant-se a les instal·lacions valencianes de Beteró.
El seleccionador Fred Soyez assenyala amb relació a la preparació: “Estàvem amb moltes ganes de posar en marxa aquest darrer període de preparació. L’equip porta ja diversos mesos entrenant-se molt bé. Òbviament, ens falta competició. El grup tenia moltes ganes de tornar-se a trobar i de preparar l’Europeu, que serà un molt bon test abans dels Jocs”. Afegeix el francès: “Tenim moltes esperances posades tant en l’Europeu com en els Jocs. El grup està molt motivat i ha treballat molt bé durant aquest any. Estic convençut que arribarem en les millors condicions possibles tant a Amsterdam com a Tòquio”.
Sobre el procés de selecció que deixarà els 26 jugadors en 16, Soyez assenyala: “Hem fet una primera concentració amb un grup més ampli de jugadors, ja que se’ns han cancel·lat alguns amistosos que teníem previstos”. A banda de la suspensió de la visita de les seleccions d’Índia i Austràlia per disputar a València els dies 15 i 16 de maig els partits de l’FIH Pro League, d’altres amistosos que semblaven tancats no s’han pogut dur a terme. Espanya disputarà el proper cap de setmana (22 i 23 de maig) el doble enfrontament que estava previst a Londres davant de la Gran Bretanya a les 16.30 hores i a les 15.30 hores respectivament, hora espanyola. Gairebé a continuació, els de Soyez volaran cap a Amsterdam per disputar l’Europeu. I després d’una altra brevíssima pausa tocarà volar cap a la capital japonesa per preparar els Jocs.

L’Europeu, del 4 al 13 de juny
Tant els nois com les noies disputaran l’Europeu d’Amstelveen entre el 4 i el 13 de juny. Serà el darrer test per a ambdues seleccions, que no es trobaran al Wagener Stadion a cap selecció a qui s’enfrontin a la primera fase olímpica, ja que cap dels seus rivals inicials a Tòquio és europeu.
Pel que fa a la selecció femenina, Adrian Lock treballa aquests dies amb 22 jugadores, set d’elles egarenques. El tècnic anglès ha fet front també a moltes anul·lacions de partits, tot i que està convençut que això no afectarà el rendiment de les internacionals ni a Amstelveen ni a Tòquio. “Hauríem preferit jugar en contra d’altres seleccions, però no ha estat possible. Jugarem contra equips masculins, de la Divisió d’Honor “B”. Són partits que ens van molt bé a nosaltres de cara a la preparació”, comenta el preparador. Estava previst que la selecció femenina fes una estada al Japó i que després la selecció nipona els tornés la visita, però tots aquests partits s’han hagut de cancel·lar per la Covid. Avui, la selecció torna de la concentració de València i arriba a Terrassa, on romandrà fins dimecres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top