Publicitat
Esports

La 22a Mitja Marató se celebrarà el 23 de gener

El Parc dels Catalans acollirà l’arribada i la sortida d’una prova ja consolidada

David Otero (esquerra) i Miguel Ángel Moreno, amb el cartell d'aquesta 22a edició de la Mitja Marató de Terrassa

Si la pandèmia ho permet, els carrers de Terrassa s’ompliran de corredors i corredores el diumenge dia 23 de gener per participar en la vint-i-dosena edició de la Mitja Marató de Terrassa i també a la setzena edició de la Cursa popular Santi Centelles, de 5 quilòmetres. El tret de sortida oficial a la prova s’ha donat avui a l’Ajuntament de Terrassa, on el president de l’Associació Mitja Marató de Terrassa, David Otero, l’ha presentat als responsables municipals i als mitjans de comunicació acompanyat del regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno. En el transcurs de l’acte s’ha mostrat el cartell de l’edició d’enguany, que coincideix amb l’any en el qual se celebra. Hi destaquen dos dosos plens de fotografies d’atletes i símbols arquitectònics, així com una representació dels principals emblemes arquitectònics de la ciutat de Terrassa.

La prova, que en la seva darrera edició es va haver de desenvolupar de manera virtual a causa de la pandèmia, es podrà fer (si no canvien les normes que dicta el Procicat) com sempre. A les 10 hores, els corredors sortiran de la Rambla d’Ègara a l’altura del carrer del Doctor Cabanes, seeguiran per Iscle Soler i el carrer Cisterna per tornar a recuperar la Rambla. Hi haurà algunes modificacions en el recorregut, que passarà per l’avinguda de Béjar per tal d’evitar la zona dels polígons industrials del nord de la ciutat. L’arribada serà també al Parc dels Catalans, on es muntarà tot el “village” amb els habituals serveis per als participants. La Santi Centelles sortirà a les 10.30 i els corredors d’ambdues curses no es trobaran durant el recorregut.

David Otero, responsable de la cursa, ha assegurat avui que s’espera una participació multitudinària. “Terrassa té més de 220.000 habitants i esperem comptar amb 5.000 corredors entre totes les curses. Aquesta proporció superaria la de la Marató de Barcelona. Esperem que la pandèmia permeti que els corredors deixin les seves empremtes sobre l’asfalt dels carrers de la nostra ciutat”, assenyala. I afegeix: “Les inscripcions avancen a bon ritme, però molta gent deixa passar el Nadal. Segur que la cosa s’animarà després de Reis”.

La presentació oficial de la prova es durà a terme el divendres 14 de gener a l’Auditori de la Factoria Cultural de Terrassa en un acte que comptarà amb vistosos espectacles. El 15 de gener s’entregaran al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa els premis de les anteriors edicions. El dissabte 22 de gener, un dia abans de la prova, els participants podran recollir els seus dorsals i els obsequis (una samarreta blava per als que facin la Mitja i una taronja per als de la Santi Centelles), també al Museu de la Ciència.

Otero ha volgut posar en valor la importància de la cultura dins de la prova. “Hem de mostrar la nostra ciutat i les seves meravelles a tots els corredors, especialment als que venen de fora”. Tot i que no ha confirmat cap nom, ha anunciat que “hi haurà atletes de primer nivell internacional que podran superar el rècord de la prova, d’1 hora i 3 minuts”.

Per la seva banda, el regidor Miguel Ángel Moreno, ha remarcat la importància de la prova a nivell esportiu, però també social. “Estem davant d’una de les cites més importants del calendari esportiu de la nostra ciutat. Si la situació de la pandèmia ens ho permet, el dia 23 gaudirem d’una gran festa de l’esport i de la ciutat”. I ha afegit: “Aquesta Mitja Marató està plenament consolidada i ha aconseguit mantenir viu l’interès dels participants any rere any. Aquest any Terrassa ha estat reconeguda com a Ciutat Europea de l’Esport i en bona mesura es deu a iniciatives com, la de la Mitja Marató”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top