Publicitat
Esports

L’Atlètic s’endú el derbi i buscarà el títol contra el Polo

Diumenge a les 12 hores, l’Atlètic buscarà davant de l’RC Polo de Barcelona el seu 22è títol de lliga

Alegria desbordada entre els jugadors de l'Atlètic / RFEH

L’any 2012, l’Atlètic va guanyar la final de la lliga davant del Polo. Diumenge a les 15 hores, deu anys després, ambdós equips repetiran final. Serà també la reedició de la passada final de la Copa del Rei.

En un derbi equilibrat i molt intens, el conjunt de Can Salas s’ha desfet aquest dissabte del Club Egara per la mínima (3-2). Els dos primers classificats de la fase regular, que van acabar separats per només dos punts, es jugaran el títol a les instal·lacions del Club de Campo Villa de Madrid. Per als de Xero Gasol seria el vint-i-dosè i per als de Roger Pallarols el setzè.

A la primera semifinal, Polo i Club de Campo han empatat a tres gols, però els barcelonins s’han imposat per 4 a 3 a la tanda de “shoot-outs”.

A 616 quilòmetres de Terrassa, on la ciutat celebra la seva Fira Modernista, i també sota un sol de justícia, Atlètic i Egara ho han deixat tot sobre el terreny de joc. Tots dos han pogut guanyar, però l’Atlètic ha acabat tenint un xic més de calma i ofici i jugarà diumenge una final que posarà el punt final a la temporada 2021-2022 a nivell de clubs.

La segona semifinal ha estat elèctrica i emocionant. Els penals no han estat en absolut decisius. Cada equip n’ha llançat tres i no se n’ha marcat cap.

Contràriament al que s’esperava, cap del dos equips ha intentat contemporitzar al primer quart. Els gols han arribat ben depressa. Al minut 6, el davanter del Club Egara Xavier Aguilar ha agafat una bola dins l’àrea, se l’ha col·locat bé i ha obert el marcador en un llançament que no ha pogut aturar un Marc Calzada que ha estat sublim i ha evitat que l’Egara empatés amb aturades de gran mèrit.

L’Atlètic ha anat només un minut per darrere en el marcador. Els de Xero Gasol han reaccionat a la perfecció. Al minut 7, Marc Sallés ha empatat el partit en transformar, amb un precís xut a la dreta d’Albert Pérez, un stroke comès per Xavi Gispert sobre Roc Oliva. Abans de tancar el primer quart, els de Can Salas han disposat de dos penals que no han aprofitat.

Els de Ramon Sala han sortit forts al segon acte i al primer minut, un Gerard Clapés que ha estat molt ben defensat, ha fet una gran jugada individual que ha acabat amb una centrada que ha acabat sense rematador. I al minut 21, l’Atlètic s’ha posat per davant a l’electrònic per primera vegada en el duel de semifinals. El jove Xavi Barutel ha fet una gran passada a Santi Ibáñez que aquest ha clavat al costat del pal esquerre de la porteria defensada per Albert Pérez.

Clarament, l’esforç col·lectiu ha estat el millor que han ofert avui a Madrid els dos clubs que millor treballen la pedrera de tot el hockey espanyol. Amb molta diferència.

El partit no donava treva. Tots dos equips es defensaven bé, però també sortien a l’atac de manera fulgurant sempre que podien. Al minut 27, l’Atlètic ha perdut per lesió un dels seus jugadors més importants. Pepe Cunill s’ha trencat i es perdrà la final de diumenge davant del Polo.

Al minut 34, Àlex Gil ha rematat alt de revés i quan faltaven 17 segons, Quim Malgosa ha fet una centrada que ningú no ha rematat. Al darrer segon, Xavier Aguilar s’ha torçat el turmell esquerre, però ha pogut continuar jugant el partit.

A la represa, tots dos equips han continuat atacant sense donar treva. I han arribat dos gols, un per banda, amb escassos segons de diferència. Al minut 40, Jordi Bonastre ha desviat una bola dins de l’àrea. I només servir de centre, en una acció molt similar, Àlex Broto ha fet el 3 a 2. L’Egara continuava dins del partit i això li ha donat forces per buscar l’empat fins al darrer alè. Al minut 44, Lluís Mercadé i Martí Soler no han pogut superar Marc Calzada.

Xavier Aguilar ha posat per davant el Club Egara al minut 6 / RFEH

S’ha entrat als 17 minuts i mig definitius amb un Egara que sabia que tindria ocasions per forçar els “shoot-outs”. I les ha tingut. I amb un Atlètic que ha donat tota una lliçó de com defensar un resultat favorable. L’Egara no havia provocat encara cap penal i Ramon Sala els reclamava a l’entretemps. Al minut 54, l’Egara n’ha provocat un, però Marc Recasens no ha pogut aturar bé la bola.

L’Egara s’ha posat a robar boles i a córrer cap a la porteria rival, mentre que l’Atlètic ha intentat anestessiar el partit. Faltaven cinc minuts quan el conjunt del Pla del Bon Aire ha forçat el seu segon penal, però la bona i ràpida defensa dels de Gasol ha impedit Recasens marcar.

Quan faltaven poc més de tres minuts, Ramon Sala ha decidit passar a jugar sense porter. Poc després, Xavier Barutel ha vist la única targeta verda del partit. Eren 11 de l’Egara contra 9 de l’Atlètic, que ha hagut de patir de valent fins al xiulet final per conservar el 3 a 2 i assolir el passi a la gran final.

L’Egara no s’ha resignat i ho ha intentat fins al final. Mercadé i Aguilar ho han provat faltant 89 segons, però Calzada ha tornat a aturar la bola. Els del Pla del Bon Aire han reclamat uns peus del neerlandès Johannes Mooij en aquesta acció, que Diego Estébanez ha ratificat des de la sala de videoarbitratge. Xavier Aguilar ha desviat el llançament de Racasens, però la bola se n’ha anat fora i amb ella les esperances d’empatar dels homes de Ramon Sala.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top