Publicitat
Esports

Jaume Leiva anuncia la seva retirada

L’atleta egarenc posa el punt i final a la seva carrera com a atleta als 38 anys

L’atleta terrassenc Jaume Leiva ha anunciat aquest dimarts la seva retirada després d’uns mesos afectat per les lesions. La seva darrera cursa serà el 2 de juliol en la Cursa Popular de Terrassa. Amb 38 anys, Leiva ha decidit posar el punt final a una trajectòria brillant en el món de l’atletisme que l’ha convertit en un dels esportistes terrassencs més destacats de la història recent. Els seus èxits esportius, a més, s’han completat amb activitats solidàries i de promoció esportiva que han rellançat la seva imatge pública. A més, Leiva ha estat un exemple de l’atleta popular que a base d’esforç i treball ha arribat a situar-se com un dels millors fondistes de l’atletisme espanyol. Ha estat campió de Catalunya en les distàncies de 3.000, 5.000. 10.000 metres llisos, 10 quilòmetres i mitja marató. Va ser campió d’Espanya de mitja marató, cinc cops guanyador de la Sant Silvestre Barcelonesa i a Terrassa ha acumulat victòries a la Cursa Popular de Festa Major i a la Cursa Santi Centelles. També va ser el fundador del club I Run With Leiva, un dels més destacats de l’escenari català.

“Fa uns mesos que arrossego molèsties en el maluc i m’he vist forçat a deixar l’alta competició”, ha explicat. “Continuar corrent a un alt nivell significava un risc. I el més important de tot és la salut. Em vull retirar a la meva ciutat i a la cursa de Festa Major, que és la que em va donar la possibilitat de ser atleta. Sempre he dit que abans de participar en la cursa de la meva ciutat tenia més nervis que abans d’un Mundial. I no hi haurà res millor que diu adeu en aquest entorn. M’agradaria que compartissin amb mi aquesta jornada totes aquelles persones que han tingut alguna cosa a veure amb la meva trajectòria.”

Els seus inicis esportius no van estar relacionats amb l’atletisme. Apassionat de l’esport, va començar jugant a futbol i a bàsquet, dues de les seves grans passions al marge de l’atletisme. En aquest darrer esport es va iniciar als 16 anys a les files del CN Montjuïc. La seva progressió no va tenir aturador. I de forma progressiva va fer un salt de qualitat per competir a primer nivell estatal i internacional. Va disputar la seva primera marató a Sevilla l’any 2010, finalitzant en l’onzena posició, tot un indicador de les seves possibilitats. El seu primer gran títol va arribar el 2012, quan es va proclamar campió d’Espanya de mitja marató i va debutar com a internacional disputant el Mundial d’aquesta distància a Bulgària en el qual va ser el quart atleta europeu. Aquell mateix any va guanyar per primer cop la prestigiosa Behobia-Sant Sebastià.

El 2013 va ser cinquè a la marató de Barcelona i tercer al Campionat d’Espanya de Mitja Marató. Però la seva gran progressió es va tallar el 2013 amb una greu lesió de maluc. Va encadenar dues lesions més que el van tenir aturat un any i mig. El 2105 va recuperar el seu nivell, destacant un segon lloc a la Behobia-Sant Sebastià i una quarta plaça al Campionat d’Espanya de mitja marató. L’any 2018 va guanyar per segon cop la Behobia-Sant Sebastià i va ser tercer al Campionat d’Espanya de mitja marató, disputant posteriorment el Mundial a València. Va quedar-se a les portes d’obtenir la mínima per l’Europeu de marató aquest mateix any i va signar una de les millors vint millors marques espanyoles de la història en mitja marató amb un registre de 1.02’29”.

Malgrat que va intentar signar la mínima olímpica el 2019, no va poder assolir el somni de participar en uns Jocs. En els darrers temps les lesions han hipotecat la seva participació en curses, fet que finalment l’ha portat a la decisió de la retirada.

A l’hora de fer balanç, Jaume Leiva destaca el campionat d’Espanya de mitja marató que va assolir el 2012. “Va ser un punt d’inflexió i em va obrir moltes portes”, explica. I tampoc s’oblida dels gairebé dos anys lesionat. “Em va ajudar a créixer en tots els sentits. Recuperar el meu nivell anterior va ser una gran conquesta.”

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Jaume Leiva anuncia la seva retirada
To Top