Publicitat
Esports

Espanya tanca la primera fase del Mundial

La selecció juga contra Corea amb el segon lloc del grup en disputa

Les jugadores espanyoles buscan la seva segona victòria / Nebridi Aróztegui

Darrera estació de la primera fase de la Copa del Món femenina de hockey per a la selecció espanyola. El conjunt dirigit per Adrian Lock s’enfronta aquest dijous, a les 21.30 hores, contra Corea del Sud a l’Estadi Olímpic en un partit que ha de decidir la segona i la tercera posició del grup. Ambdós equips arriben a aquesta darrera jornada empatats a punts, després d’haver perdut amb Argentina i guanyat a Corea en els dos casos. El combinat espanyol, però, parteix amb un avantatge i és que supera les asiàtiques en la diferència de gols. Per tant, un empat en aquest partit seria suficient per finalitzar en la segona posició.

El primer i el darrer lloc del grup estan decidits i tenen ja seleccions assignades per més que les matemàtiques, més que improbables, no permetin la certificació absoluta. Argentina ha guanyat els seus dos partits amb solvència i avui tanca la fase inicial contra una selecció del Canadà que no ha puntuat i que està condemnada al darrer lloc.

La selecció espanyola té el repte de recuperar la bona línia mostrada en el seu debut amb el Canadà i carregar de nou la motxilla de la confiança de cara a aquest compromís. Les coreanes, com ja va confessar el seu seleccionador abans del Mundial, tenen desig de revenja després de quedar fora dels darrers Jocs Olímpics en perdre contra Espanya. Però en el conjunt d’Adrian Lock el propòsit és mantenir la bona estadística dels darrers anys contra el seu rival d’aquesta nit.

En el còmput de partits disputats per aquestes dues seleccions, el balanç és força equilibrat, ja que Espanya ha guanyat en sis ocasions, Corea ho ha fet en cinc i s’han registrat tres empats. Però Espanya ha estat millor en els darrers anys, i en els últims sis partits que han disputat aquests dos equips, Espanya ha guanyat en cinc oportunitats completant el bagatge amb un empat.

Corea ocupa actualment l’onzena posició en el rànquing mundial (Espanya és la sisena) i els seus majors èxits a escala mundial se’n van produir fa temps. Les asiàtiques han guanyat dues plates olímpiques, en els Jocs de 1988 i 1996 i un bronze a la Copa del Món, a l’edició de 1990. En canvi, en les darreres edicions de la cita mundialista han estat lluny de les primeres posicions. Així, en el 2018 van finalitzar en la dotzena plaça i en el 2014 va ocupar la setena plaça.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Espanya tanca la primera fase del Mundial
To Top