Publicitat
Esports

Mor als 87 anys l’expresident del Terrassa FC Josep Vall

Va ser president de l’entitat entre els anys 1997 i 2000

Josep Vall Planas, durant un partit del Terrassa FC a la llotja de l'Estadi Olímpic / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Josep Vall i Planas, nascut el 21 de febrer de 1935, ha mort aquest dimecres a l’edat de 87 anys. Durant quatre anys, des de 1997 a 2000, va ser el president del Terrassa FC, si bé, amb anterioritat, havia format part d’algunes juntes directives de l’entitat esportiva. Vall, en l’àmbit professional, va ser el fundador i el president de Valisa Internacional, empresa del sector del joc recreatiu. Vall serà enterrat divendres a les 12 hores al temple multiconfessional del Complex Funerari Municipal. Des de dijous a les 12 hores s’habilitarà la sala de vetlles número 1 de les instal·lacions funeràries.

Entre els anys 1962 i 1967, va estar a les juntes directives dels presidents Melcior Divorra, Florian Ayuso i Francesc Tayó. Vall va accedir a la presidència del club egarenc l’any 1997, en substitució de. Miquel Caparrós. Durant la seva estada a la presidència, va fer una aposta ambiciosa per obtenir l’ascens a Segona Divisió “A”, amb fitxatges de jugadors contrastats. En el seu primer any, es va fitxar a Josep Maria Nogués com a entrenador i es va configurar una plantilla de luxe.

Aquell any, l’equip es va classificar per a la promoció d’ascens, amb el Màlaga, el Beasain i el Talavera com a rivals. Es va arribar a la darrera jornada amb un matx decisiu entre catalans i malaguenys. El Terrassa FC tenia l’ascens a tocar i fins i tot un empat o una derrota mínima el podria haver afavorit. El 4 a 1 final va suposar l’ascens dels malaguenys i un gran desencís a les files de l’equip de Nogués.

Vall, posteriorment, va liderar la conversió del club en Societat Anònima Esportiva. Els anys següents a l’afer de Màlaga, el Terrassa, tot i que va comptar amb plantilles de gran qualitat, no va poder assolir l’objectiu de tornar a disputar una promoció. L’entrada de Guillermo Cabello al consell d’administració va suposar una nova il·lusió en el club i es va tornar a confeccionar una plantilla per optar a la promoció.

A mitjan temporada, però, Vall va deixar l’entitat, que va quedar en mans del grup de Cabello. Aquell mateix any, l’equip va aconseguir esborrar el mal record de la promoció de 1998 i va pujar a Segona “A”. Vall, més tard, va ser nominat com a president d’Honor del club terrassenc.

Àmbit professional

En l’àmbit professional, als seus inicis va estar relacionat amb el sector de la restauració i va regentar alguns establiments coneguts de la ciutat com el Miami, al carrer d’Arquimedes, o el Bar Tao, ubicat al Raval de Montserrat, just davant del Mercat de la Independència. També va tenir un local al Mercat de Sant Pere. Més tard, va fundar i presidir l’empresa Valisa Internacional, del sector del joc recreatiu, l’any 1981. Valisa Internacional va formar part del Grup Cirsa fins el 2011, any en el qual l’empresa va passar a ser 100% propietat de la família Vall.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top