Publicitat
Esports

Quarta participació del Terrassa FC al Torneig d’Històrics

Els terrassistes es van proclamar campions l’any 2019 en batre el Badalona. Fins ara, en quatre edicions presenten un balanç de 4 victòries, 6 empats i una sola derrota

A la penúltima edició, el Terrassa va ser el campió en batre per 2 gols a 1 el Badalona, equip més llorejat amb 7 títols / HISTORICS

Dissabte a les 18 hores, Terrassa FC i UE Sants disputaran la primera semifinal del Torneig d’Històrics al municipal del Guinardó. Serà una reedició de la semifinal de l’any passat.

El Torneig d’Històrics del Futbol Català és una cita obligada de l’estiu barceloní. Es va començar a disputar l’estiu de l’any 1984 i el primer campió va ser el conjunt amfitrió, el Martinenc. El municipal del Guinardó acull durant tota aquesta setmana la trenta-sisena edició d’una competició que va començar aplegant equips del futbol modest de la ciutat de Barcelona, però que en els darrers anys s’ha obert a d’altres conjunts catalans. És el cas del Terrassa FC, que enguany està disputant la seva quarta edició d’aquest prestigiós torneig.

El rival serà el Sants

S’ha convertit ja el Terrassa en el primer semifinalista de la competició i dissabte a la tarda lluitarà en la primera semifinal al Sants, que s’ha classificat aquest dimarts per un gol de diferència. El triangular amb Júpiter i Badalona ha acabat amb els tres duels empatats.

Si guanya als barcelonins, per al Terrassa FC serà la segona final de la seva història. La primera la va guanyar. Va ser l’estiu de l’any 2019 quan el conjunt aleshores entrenat per Xevi Molist es va imposar per 2 a 1 amb remuntada inclosa davant d’un Badalona que s’havia adjudicat les dues edicions anteriors. Els maresmencs són, de fet, l’equip que més títols dels Històrics tenen a les seves vitrines. N’han guanyat concretament set, sis d’ells en aquest segle. El Júpiter, que va acollir el torneig l’any 2011, acumula cinc títols, per 4 del FC Martinenc, històric amfitrió, i el Sant Andreu. La UA Horta té tres títols i la Gramenet dos. Amb una sola victòria acompanyen el Terrassa FC els següents equips: Vilafranca, l’Hospitalet, Prat, Santboià, Europa, Masnou, Premià, Badaloní i Sants.
Curiosament, en les quatre edicions en què el Terrassa ha disputat els Històrics, l’equip ha perdut només un partit. El conjunt terrassista presenta excel·lents números al camp del Martinenc: quatre victòries, sis empats i una sola derrota.

El Sant Andreu, vigent campió

La temporada passada, el Sant Andreu es va imposar a la gran final dels Històrics al Sants en un derbi barceloní, un fet que no es produïa des de l’any 2010, quan l’Europa va superar per 2 a 0 el Sant Andreu a la final. El matx va acabar amb empat a un i els del Narcís Sala van imposar-se per 5 a 4 a la tanda de penals. L’estiu del 2020, la pandèmia de la Covid va impedir la disputa del torneig. I l’any anterior, el 2019, en la seva segona participació, els terrassistes es van proclamar campions. Enguany, es troben a un sol partit de plantar-se a la final, que es disputarà diumenge a les 18 hores i serà retransmesa en directe pel canal Esport 3.

El nombre d’equips participants en el torneig ha anat variant en el transcurs de tres dècades. En els darrers anys hi juguen 12 equips, que s’enfronten de dilluns a dijous en sengles triangulars. Els quatre vencedors disputen les semifinals de dissabte. En aquesta edició, només la meitat dels 12 equips que hi han participat són de la ciutat de Barcelona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top