Publicitat
Esports

El CN Terrassa debutarà a la Champions League femenina de waterpolo a Atenes

Les egarenques han quedat enquadrades en el grup B, en què tindran com a rivals el ZV De Zaan neerlandès, el Grand Nancy francès, el Tigre Eger hongarès i el conjunt amfitrió, l’NC Glyfada

La Lliga Europea de Natació (LEN) va donar a conèixer ahir el sorteig de la primera fase de la Champions League femenina de waterpolo, màxima competició continental que canvia de nom aquesta temporada i deixa enrere la denominació tradicional d’Eurolliga. El CN Terrassa, que la disputarà per segon cop a la història, ha quedat enquadrat en el grup B, amb seu a Atenes (Grècia), en el qual tindrà com a contrincants el ZV De Zaan neerlandès, el Grand Nancy francès, el Tigre Eger hongarès i els amfitrions, l’NC Glyfada. La ronda se celebrarà entre el 17 i el 20 de novembre. Curiosament, l’equip de Xavi Pérez es desplaçarà a la mateixa piscina on va debutar en la competició fa tot just un any.

La primera fase de la Champions League femenina de waterpolo contempla tres grups més. L’A, que es desenvoluparà a Pacos de Ferreira (Portugal), aplegarà el CN Mataró, l’Olympic Nice francès, el Vouliagmeni NC grec, el ZVL 1886 neerlandès i els amfitrions, el Pacence. El C, amb seu a Lille (França), enfrontarà el Plebiscito Pàdua italià, el Sirens ASC maltès, el Ferencvaros Telekom hongarès, el CE Mediterrani i el UA Lille. Així mateix, el D, que es desenvoluparà a Roma (Itàlia), reunirà el Dunaujvaros hongarès, l’Spandau 04 Berlín alemany, l’Ethnikos Piraeus grec, el Mulhouse WP francès i el SIS Roma.

Canvi de format

Al marge del nom, la competició presenta novetats notables. En primer lloc, en referència a aquesta primera fase, amb quatre grups de cinc equips, es classificaran els tres primers. Els dos últims, no obstant, no acabaran la seva aventura europea, sinó que passaran a jugar l’Euro Cup juntament amb els altres vuit equips eliminats. Anteriorment, només jugaven l’Euro Cup els quatre conjunts eliminats als quarts de final. Posteriorment, s’uniran a aquests equips els altres vuit equips que quedin eliminats en la segona fase de la Champions League.
La segona fase de la Champions, al seu torn, la disputaran els quatre equips que hi accedeixen directament, el campió, l’Olympiacos, el subcampió, el CN Sabadell, i els semifinalistes, l’UVSE Budapest i l’Orizzonte Catània, així com els tres primers de cadascun dels grups de la primera fase. Seran setze equips en total que es distribuiran en quatre grups de quatre.

En aquesta segona fase, com sol ser habitual, es classificaran per a quarts de finals els dos primers de cada grup. A les eliminatòries s’aplicarà un altre dels grans canvis: es mantenen els quarts de final a anada i tornada, però se suprimeix la Final Four, de manera que tant les semifinals com la final es desenvoluparan en format d’eliminatòria d’anada i tornada.

El tècnic Xavi Pérez entén que el grup no conté cap rival fàcil. “És difícil fer pronòstics, atès que ens manca informació dels equips, però està clar que estem davant un repte complicat”. A priori, el Glyfada, com a amfitrió, “és el contrincant més perillós”, juntament amb el Tigre Eger hongarès. L’entrenador terrassenc remarca, això sí, l’absència dels conjunts russos. “És evident que la presència del Dynamo Uralochka o del Kirishi en qualsevol dels grups n’incrementaria l’exigència”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El CN Terrassa debutarà a la Champions League femenina de waterpolo a Atenes
To Top