Publicitat
Esports

Dos egarencs participen en el Mundial de teqball

Javier Asensio i Aitor Vives formen part de la selecció espanyola

Javier Asensio, a l’esquerra, i Aitor Vives ja es preparen per viatjar a Alemanya per disputar el Mundial

Dos jugadors terrassencs participaran del 23 al 27 de novembre al Campionat del Món de teqball, una especialitat esportiva que combina el tennis taula i el futbol i que aspira a ser olímpica en els Jocs de Los Ángeles de 2028. Aitor Vives i Javier Asensio, de 24 i 39 anys respectivament, formen part de la selecció espanyola que competirà al Mundial de Nuremberg (Alemanya) juntament amb Sílvia Ferrer. Javier Asensio participarà en la modalitat individual i en dobles masculins formarà equip amb Aitor Vives. Aquest últim també formarà equip en dobles mixtes amb Sílvia Ferrer.

Aquesta no serà la primera participació mundialista dels jugadors egarencs, que han competit ja en tres edicions anteriors, celebrades a França, Hongria i Polònia. L’any 2020, la representació espanyola va assolir la cinquena plaça en dobles mixtes i en individual. I el 2021, van repetir la cinquena plaça en dobles masculins. “Arribar als quarts de final és el primer objectiu que ens plantegem”, explica Aitor Vives. “Però tampoc ens volem imposar la pressió d’anar a buscar el podi. Hi ha països molt potents, amb jugadors professionals i nosaltres no estem encara en aquest nivell.”

La participació en aquest Campionat del Món preveu reunir representants d’uns 60 països, una mostra del creixement d’un esport que es va crear ara fa deu anys a Hongria i que ha guanyat practicants i espectadors gràcies a la seva espectacularitat i a la promoció que han fet d’ell algunes de les principals figures del futbol internacional.

Les regles

El teqball es juga en una taula corba, semblant a una de tennis taula. Els partits es disputen al millor de tres sets, guanyant el set el primer jugador o equip que arriba als 12 punts. Es juga amb una pilota de futbol de mida 5 i es pot competir en la modalitat individual i en dobles. Els jugadors no poden tocar la pilota dues vegades seguides amb la mateixa part del cos i està prohibit tornar la pilota amb la mateixa part del cos dos cops consecutius. Cada jugador o equip pot fer tres tocs amb qualsevol part del cos, excepte les mans i els braços. En dobles, cada equip té un màxim de tres tocs i els companys s’han de passar la pilota almenys una vegada entre ells. Mentre es juga, no es pot tocar la taula. Cada jugador o equip té dos intents en el servei, que canvia cada quatre punts.
La implantació del teqball a Espanya ha anat guanyant espai, malgrat que està lluny de països on les competicions són seguides per milers d’espectadors. Hongria, Montenegro, Romania, els Estats Units o Brasil són alguns dels països amb major potencial. “Fora d’Espanya s’omplen pavellons per veure tornejos de teqball”, explica Aitor Vives. “A Espanya tenim poques competicions, però el nivell està pujant.”

Javier Asensio, en un entrenament

Aitor Vives i Javier Asensio practiquen aquesta modalitat esportiva des de fa sis anys. “En els dos darrers és quan ens hem dedicat de forma més intensa”, manifesta l’Aitor.
El futbol és el punt de referència dels jugadors d’aquest esport, ja que la tècnica futbolística és fonamental a l’hora d’adaptar-la al teqball. Aitor Vives juga en el filial de l’Hospitalet i Javier Asensio ha jugat en diferents equips durant tota la seva trajectòria i ara ho fa en la categoria de veterans. “Abans havia jugat a padball, que és una combinació de pàdel i futbol, i alguns dels moviments els he adaptat al teqball”, afirma Aitor Vives.

Establir un circuit mundial de competicions a l’estil d’altres modalitats esportives és un dels objectius existents per potenciar el creixement d’aquest esport. I en aquest sentit, Aitor Vives no amaga que portar un torneig a Terrassa seria possible i una il·lusió personal. Ells dos entrenen a Barcelona, perquè a Terrassa no disposen de taules. A més, la parella egarenca també podria participar pròximament en competicions de clubs com a representants del Jabac, possibilitat que s’està treballant i que veuen factible a curt termini.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Dos egarencs participen en el Mundial de teqball
To Top