Publicitat
Diners

El Govern destina 438 milions a polítiques actives d’ocupació

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà el any vinent 438,4 milions d’euros al desplegament de polítiques actives d’estímul i foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local. D’aquests, més de 304,8 milions d’euros es distribuiran a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que més de 133,3 es destinaran a altres programes ocupacionals del departament. Aquest pressupost total suposa un augment de 30 milions d’euros respecte a l’any 2018.

L’acord per destinar un pressupost de 304,8 milions d’euros al SOC es va prendre ahir a la reunió del consell de direcció d’aquest organisme, que va comptar amb la participació de la Generalitat així com de les associacions patronals, sindicals i entitats municipalistes. Amb aquesta dotació econòmica es preveu atendre 690.000 persones (tant ocupades com desocupades) a través dels programes del SOC així com amb altres serveis prestats a les Oficines de Treball.

Els 304,8 milions d’euros es distribuiran a través de sis tipus d’actuacions entre les quals destaquen especialment els programes de foment de l’ocupació i els orientats a acreditar i/o millorar la qualificació professional. També hi ha partides importants pel desenvolupament econòmic local i l’orientació professional. El foment de l’emprenedoria i l’autoocupació, l’estímul a la mobilitat geogràfica i la intermediació laboral també incorporen dotacions pressupostàries.

Continuitat
Les actuacions volen donar continuïtat i reforçar els bons resultats que els programes del Servei públic d’Ocupació de Catalunya han proporcionat els darrers anys. El 2018, per exemple, un total de 680.950 persones van participar en algun dels programes del SOC, de les quals 323.978 (gairebé el 50%) van aconseguir inserir-se laboralment. Per col·lectius la major part de les persones participants van ser dones (357.134), majors de 45 anys (251.489) i joves (173.782).

L’any passat, el SOC també va facilitar a 27.561 persones l’accés a cursos de formació. Una formació que també el Servei públic d’Ocupació imparteix a través dels 8 Centres d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) i el Centre d’Automoció de Martorell, que l’any passat van matricular 3.465 i 213 alumnes respectivament. Els resultats del 2018 també fan evident la cada vegada major participació i col·laboració amb el SOC del món empresarial, les entitats privades i el món local. El 2018 un total de 5.223 empreses van oferir pràctiques a 13.215 persones mentre que 2.069 entitats privades i 886 ens locals van aprofitar les subvencions a la contractació. Una altra dada rellevant té a veure amb l’activitat a les 69 Oficines de Treball, on el 2018 es van fer 2,2 milions d’atencions i 486.600 entrevistes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top