Publicitat
Diners

La demanda d’habitatges de lloguer a Catalunya creix malgrat els alts preus

El mercat del lloguer continua guanyant terreny a Catalunya. Prova d’això és que en els últims sis mesos tant l’oferta d’habitatge per a llogar per part de propietaris particulars s’ha incrementat, així com la demanda. De fet, des de març de 2019 l’oferta d’habitatge de lloguer a Catalunya s’ha incrementat del 4% al 6% i des del punt de vista de la demanda s’incrementa del 13% al 16% en els últims sis mesos. Aquesta és una de les principals conclusions de l’informe elaborat per Fotocasa "Radiografia del mercat de l’habitatge en 2019" que analitza la situació del mercat immobiliari a Catalunya i en l’àmbit nacional, des del punt de vista de l’oferta i la demanda d’habitatge de venda i lloguer.

Des del punt de vista de la compravenda d’habitatge, no hi ha hagut canvis significatius en el mercat català durant els últims sis mesos. No obstant això, s’observa que la tendència tant de l’oferta com de la demanda apunta una major activitat. De fet, des de març de 2019 a setembre de 2019 s’observa un lleuger augment tant del percentatge de catalans que han aconseguit comprar com dels que ho han intentat però sense èxit. "El mercat del lloguer a Catalunya mostra un major dinamisme tant en l’oferta com en la demanda en comparació amb la mitjana nacional, fet que té tota la lògica tenint en compte que és una zona amb un component econòmic, turístic i demogràfic molt important. A més, el preu mitjà del lloguer a Catalunya mostra una clara tendència a la moderació, excepte a Barcelona i els seus voltants on continuem registrant tensions en els preus, encara que amb pujades més moderades", explica Beatriz Toribio, directora d’Estudis de Fotocasa. "En el cas de la compravenda, s’aprecia certa tendència a l’alça en la demanda, que caldrà confirmar en noves onades d’aquest estudi, ja que podria veure’s frenada pel context de desacceleració econòmica", afegeix.

Resta de comunitats
A les comunitats autònomes estudiades, hi ha un patró comú: creix la cerca d’habitatge en propietat, però no tant l’adquisició real d’habitatge. A Madrid, per exemple, s’estabilitza la demanda, amb un lleu desplaçament del mercat de lloguer al de compravenda i a Andalusia i, sobretot, a la Comunitat Valenciana aqueix desplaçament és més accentuat, replicant així un comportament que ja s’anava veient a Madrid i Catalunya. En els últims mesos s’ha accentuat l’interès pel mercat immobiliari i aquesta tendència és comuna es general. Els joves (menors de 35 anys) continuen sent els més actius: quasi la meitat (47%) dels quals estan entre 25 i 34 anys ha realitzat alguna acció de cerca d’habitatge sigui en lloguer o en compra. Dels de 18-24, aqueix percentatge és del 43%. És a dir, quasi la meitat dels joves de 18 a 34 anys està demandant habitatge, sigui en compra o en lloguer. De fet, els joves són els que busquen més però són els que menys operacions tanquen.

Entre els joves de 18 a 24 anys, segons Fotocasa, es manté el percentatge que ha aconseguit comprar o llogar: un 3% va aconseguir comprar i un 12%, llogar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top