Publicitat
Diners

El Banc Sabadell triplica el seu benefici

El Banc Sabadell ha disparat el seu benefici fins al setembre, i rebutja participar en una nova ronda de fusions, perquè assegura que té el focus posat a continuar millorant els seus resultats després del decrement de l’any anterior, i obtenir el màxim retorn en el curt termini a la seva filial britànica, TSB. De moment, el negoci a Regne Unit continua restant en el compte de resultats, però no com en 2018, quan va haver d’assumir una despesa extraordinària per la seva migració tecnològica, la qual cosa ha permès que el benefici del grup arribés fins a setembre a 783 milions d’euros, més del triple que un any abans.

El conseller delegat del Sabadell, Jaume Guardiola, va insistir ahir en roda de premsa en què el grup ha de millorar la seva eficiència, especialment a Regne Unit, la qual cosa portarà aparellats ajustos de plantilla i el tancament de sucursals. En el cas d’Espanya, el banc preveu clausurar unes 200 oficines, la qual cosa suposa gairebé el 10%.

El número dos del banc va destacar que el marge d’interessos del banc va créixer l’últim trimestre, la qual cosa s’explica perquè compta amb més pimes com a clients i més hipoteques fixes, la qual cosa els permet "defensar-se millor" enfront dels tipus d’interès.

Aquests tipus negatius, que fan que el banc pagui pels diners que aparca en el Banc Central Europeu (BCE), tenen un cost que acabarà traslladant-se als clients. En la seva opinió, és "inevitable" anar pensant a carregar aquest cost als clients amb dipòsits bancaris, malgrat que es faci de manera escalonada: primer es comença pels institucionals i, després, el més lògic és que se’n vagi als clients corporatius.

Cobrar pels dipòsits
Davant la pregunta de si el particular acabarà pagant també pels dipòsits, va dir que dependrà del joc competitiu de les entitats, però sense arribar a descartar aquesta possibilitat. Després dels continus rumors que situen al banc en les travesses per a unir-se amb Bankia , va admetre que les fusions poden tenir sentit "en aquest moment" perquè són una via d’estalvi de costos, no obstant això, va afegir que "l’element més important és que generin valor per a l’accionista". A continuació es va esforçar a incidir en què no entra en els plans actuals de Sabadell.

Hipotèques a tipus fix
Després que aquesta mateixa setmana el responsable de supervisió del BCE, Andrea Enria, critiqués la rendibilitat de les hipoteques a tipus fix, Guardiola va reconèixer que la competència pot fer que es donin a preus baixos. Però va afirmar que "avui dia" s’estan concedint amb rendibilitats raonables, la qual cosa no evita que el saldo creditici no ho sigui tant perquè hi ha molts préstecs lligats a l’euríbor amb diferencials baixos. Guardiola va valora l’avanç dels nivells de capital, un 11,8% en el proforma de la ràtio de major qualitat, el "CET1 fully loaded", tenint en compte tots els futurs requeriments, i va justificar el pagament puntual d’un dividend en accions per la singularitat que es fa sense ampliar capital. És a dir, no dilueix a l’accionista perquè Sabadell paga el dividend amb accions de la seva autocartera.

El benefici assolit fins al setembre del 2019 suposa un creixement interanual del 216%. Els ingressos del negoci bancari mostren un creixement sostingut, amb un augment interanual de l’1,6% a nivell grup. En termes trimestrals es mantenen estables, i creixen a tipus de canvi constant un 0,6%. El marge d’interessos a tancar el setembre se situa en 2.712 milions d’euros, fet que suposa un -1,1% interanual a nivell grup per l’aplicació de l’IFRS16 i pels tipus d’interès menors a llarg termini. En el trimestre mostra un creixement del 0,1%, i se situa en 906 milions d’euros.w

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top