Publicitat
Diners

Quatre projectes tecnològics per aplicar l’economia circular

Una plataforma de reciclatge creatiu d’objectes usats, una xarxa social col·laborativa per a comunitats de veïns, una eina per a definir plans de sostenibilitat per al sector tèxtil i una aplicació de gestió de residus són els quatre projectes seleccionats per l’Imagini Circular Economy 2019. Organitzat per la Fundació Banc Sabadell, es tracta d’un programa per a l’impuls de projectes que responguin a una sèrie de reptes de sostenibilitat mitjançant l’economia circular, desenvolupat en el procés "noves formes de consum i ús responsable". Entre setembre i octubre, els organitzadors del programa van seleccionar, entre un total de dos-cents participants, a quatre equips d’emprenedors i els seus respectius projectes, que van ser presentats davant inversors, acceleradores i empresaris, a Barcelona. Un d’aquests projectes és Givers, una plataforma virtual que permet als usuaris vendre mitjançant licitacions aquells objectes que no utilitzen, com per exemple mobles vells, a fabricants, artistes o artesans disposats a transformar aquest objecte, la qual cosa permet donar-li una segona vida i evitar que sigui rebutjat al contenidor.Les tres emprenedores que estan darrere de Givers van defensarla seva idea com una resposta als 3,8 milions de tones de residus que es generen anualment a Catalunya, al mateix temps que obre la porta als "makers" a altres vies per a aconseguir materials per als seus treballs.

Crear comunitats de veïns més sostenibles i col·laboratives és el propòsit de Ding Dong, una aplicació mòbil creada per altres tres emprenedores amb el propòsit que propietaris, inquilins i també gestores immobiliàries puguin compartir serveis i objectes que no utilitzen o que volen reutilitzar.

El sector textil
El tercer projecte presentat és una eina digital batejada com a B·Come, destinada a empreses del sector tèxtil per a definir plans de sostenibilitat sobre la base de l’impacte de la seva cadena de producció i reduir fins a un 45% el seu consum de recursos i un 70% els costos, segons han defensat els seus tres impulsors. Les fundadores d’aquesta eina van explicarque B·Come també permet als consumidors conèixer la història que hi ha darrere de cada peça de roba i l’impacte ambiental i social generat durant el seu procés de producció.

L’última iniciativa presentada,segons va informar Banc Sabadell en un comunica, va serW3-R, una plataforma digital desenvolupada per dos estudiants de secundària i una emprenedora que facilita als consumidors noves maneres de gestionar els seus residus aplicant el mètode de l’economia circular. A través de l’escanejat del codi de barres del producte, W3-R indica als usuaris la seva petjada de carboni i com reciclar-ho, al mateix temps que recomana associacions i empreses de l’àmbit local que, per exemple, utilitzen empaquetats més sostenibles.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top