Publicitat
Diners

La cadena Mercadona reforça més el seu lideratge

Mercadona ha reforçat el seu lideratge al capdavant de la distribució espanyola, després d’aconseguir el 26,1% del mercat. Aquest registre suposa per a la companyia espanyola un increment de 0,8%. Lidl, per part seva, amenaça la tercera plaça de DIA, que ha perdut quota de mercat entre agost i octubre de 2019, segons les últimes dades presentades per la consultora líder en panells de consum Kantar. En concret, la signatura presidida per Juan Roig (Mercadona), que continua impulsant la seva presència a Espanya i creix a Portugal, iguala amb aquesta quota el seu màxim registrat en el mercat espanyol.

Carrefour es fa amb el 8,6% del mercat després de guanyar 0,3 punts de quota respecte a l’any anterior, impulsat pels importants creixements en la secció de frescos, clau per a generar més visites a les botigues. Per part seva, el grup Dia continua perdent quota de mercat a Espanya després de cedir en aquest trimestre 1,4 punts, que li situa amb el 6,1% del mercat, la qual cosa marca la seva participació més baixa des de la seva separació de Carrefour. L’ensenya espanyola dóna senyals positius, com una penetració per sobre del 60% de les llars espanyoles enguany, l’evolució de la seva ensenya ‘Dia & Go’ o el seu tercer lloc en la distribució, però la seva competència s’acosta cada vegada més davant la caiguda contínua de quota que ve sofrint durant 2019. D’aquesta forma, Lidl, que al costat de Mercadona és la que més creix en aquest període, amenaça de situar-se en la tercera plaça en detriment de Dia. Ha guanyat 0,8 punts en el trimestre, fins a situar-se amb un 5,6% del mercat.

Lluita tancada
"Hem d’incloure ja a Lidl a l’hora de parlar de la lluita pel segon lloc en la distribució espanyola. Les compres de Carrefour, Dia i Lidl arribaran a un número molt similar de llars espanyoles al llarg de 2019, i ara com ara Carrefour manté un clar avantatge pel nombre més gros de tiquets generats i sobretot per la grandària més grossa de les seves cistelles de compres, però sens dubte un dels factors més interessants a observar en 2020 és com aquests tres gegants, amb models bastant diferents, queden situats dins de la llar espanyola", va explicar l’empresa Kantar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top