Publicitat
Diners

Les exportacions del tèxtil de capçalera creixen al Marroc i baixen a Europa

Les exportacions de la indústria tèxtil de capçalera (filats, teixits i acabaments) es van situar en 4.400 milions d’euros el 2019. Els principals clients, representant gairebé el 60% de la xifra de negocis en l’exterior, són el Marroc amb un increment respecte a l’any anterior del 3,6%, França (2,1%), Portugal (2,0%), Itàlia (-8,6%) i Alemanya (-3,2%). Així es desprèn d’un informe elaborat per la patronal Texfor, la principal entitat espanyola del tèxtil de capçalera, amb seu a Sabadell, que representa a un total de 3.800 empreses del sector.

Paral·lelament 2019 va registrar increments sòlids en els mercats d’Amèrica, Àsia i Àfrica mentre que en el mercat europeu, amb una situació de reajustaments paral·lela a l’espanyola, els resultats s’han vist reduïts. Quant a les importacions, es preveu que aconsegueixin un valor total de 4,500 milions en 2019. Els principals proveïdors, representant el 55% del total, són la Xina, amb un increment del 23,9%, Itàlia (11,2%), Turquia (7,7%), Alemanya (6,8%) i Portugal (5,6%). En paral·lel a l’evolució d’importacions, les compres a l’estranger han crescut a Àsia i Àfrica, mentre que a Amèrica i Europa han caigut.

El conjunt del sector tancarà l’any en curs amb unes xifres que evidencien el pes del tèxtil en el conjunt de l’economia productiva. La xifra de negocis tancarà 2019 superant els 5.800 milions d’euros. La indústria concentra un total de 3.800 empreses que donen treball a més de 47.000 professionals.

Lideratge mundial
La indústria tèxtil espanyola va acabar l’any en posició de lideratge mundial en matèria mediambiental, en una conjuntura econòmica d’incertesa pels vents d’alentiment que s’anuncien en el conjunt de l’economia global. Malgrat el context, el sector avança amb pas ferm cap a la transició ecològica i la digitalització industrial.

En aquest sentit, segons Texfor, les empreses espanyoles estan a l’avantguarda en matèria de sostenibilitat, desenvolupant nous productes més sostenibles, oferint garanties en matèria de gestió de residus, ús de matèries primeres sostenibles i baixa petjada hídrica i de carboni. Així les coses, la indústria consolida un esforç conjunt per a adaptar-se a les noves tendències i necessitats del comprador final. De la mateixa manera, la cadena productiva del tèxtil espanyol està preparada per respondre a les creixents demandes del conjunt de la societat en matèria de traçabilitat, transparència i sostenibilitat.

La creixent demanda de criteris sostenibles i de la cura del medi ambient per part de la societat és una oportunitat per a la indústria tèxtil espanyola. De fet el tèxtil espanyol ja treballa sota un marc legal avançat en matèria mediambiental, amb repercussió en matèria d’abocaments, gestió de productes químics, emissions i residus. Així doncs, el sector està en una situació privilegiada per donar resposta a mitjà i llarg termini a les necessitats del mercat. En aquest sentit cal ressaltar que la indústria tèxtil espanyola ja treballa, des de fa anys, amb criteris d’economia circular, seguretat de producte, dels treballadors i eficiència.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top